Corul de muzica psaltica „BYZANTION” din Iasi canta in Polonia

ICR Varşovia susţine organizarea a două concerte ale Corului „Byzantion” în Polonia, în cadrul celei de-a XXXVIII-a ediţii a Festivalului Internaţional „Muzică în vechea Cracovie” şi al Festivalului Internaţional de Muzică de la Mielec. Concertele vor avea loc în data de 22 august, în Biserica Maicii Domnului din Mielec, şi în 23 august 2013, în Biserica Dominicană, situată în apropierea Pieţei Mari a Cracoviei.

Organizat de  Fundaţia Capella Cracoviensis, Festivalul Internaţional „Muzică în vechea Cracovie” este unul dintre principalele manifestări muzicale de ţinută ale celei de-a doua capitale culturale a Poloniei. Din 1976 până în prezent, Festivalul „Muzică în vechea Cracovie” s-a impus ca unul dintre cele mai prestigioase şi mai longevive evenimente muzicale din Polonia, reunind solişti, coruri, formaţii camerale şi orchestre din întreaga lume.

Concertele au loc timp de 17 zile (15-31.08.2013), în spaţii dintre cele mai diverse din oraş, în funcţie de caracterul muzicii şi al concertelor. Printre participanţii din acest an se numără muzicieni din: Elveţia, Germania, Italia, Marea Britanie, Norvegia, Polonia, România, Rusia şi Statele Unite ale Americii.

Concertul Corului „Byzantion” va reprezenta cea de-a cincea prezenţă românească la celebrul Festival „Muzică în vechea Cracovie” după ce, în anii trecuţi, concertele Corului „Preludiu”, Corului „Madrigal”, Grupului psaltic „Stavropoleos” şi Cvartetului Bălănescu au fost primite cu mare entuziasm de un public foarte numeros.

Festivalul Internaţional de Muzică de la Mielec a fost înfiinţat în anul 1998. În fiecare an reuneşte printre invitaţi solişti prestigioşi, coruri, ansambluri camerale şi orchestre mari. Concertul Corului „Madrigal” din anul 2008 a reprezentat prima prezenţă românească la Festival şi s-a bucurat de un public extrem de receptiv şi entuziast.

INFO

www.mielec.pl

www.icr.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: