Corul ANGELI al fostului studio de Radio si Televiziune Iasi isi reia activitatea

Afis-Preselectie-Corul-Ange

Corul de Copii ANGELI al fostului Studio de Radio și Televiziune din Iași, înființat în 1991 își reia activitatea după o pauză de 14 ani. Preselecția pentru cor va avea loc pe 3 și 4 octombrie. Înscrierile se pot face online până la data de 1 octombrie 2015, ora 12.00.

Copiii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 8 și 13 ani, să fie pasionați de muzică și să aibă o situație bună la învățătură. Cunoștințele muzicale de specialitate nu sunt necesare pentru că le vor dobândi în cadrul celor 3 repetiții corale săptămânale. Informații detaliate și actualizate pot fi găsite pe pagina de Facebook a corului – Corul de Copii Angeli.

Foștii membri ai Corului de Copii Angeli, de odinioară, au înființat pe 27 iulie 2015 Asociația Muzicală ANGELI (AMA) pentru a susține reluarea activității corului în care ei au crescut, unde s-au format și dezvoltat personal, unde au avut pentru prima oară sentimentul realizării, prin concertele Corului de Copii ANGELI.

Pe parcursul activității sale, în perioada 1991-2001, Corul de Copii ANGELI a susținut numeroase concerte în Iași și în alte orașe din România precum și din Franța alături de dirijorii săi, în ordine cronologică: Doru Morariu, Lăcrămioara Pauliuc, Ilie Hrubaru, Val Gafta și Consuela Radu. Corul Angeli a concertat în Iași la: Filarmonica Moldova,  Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Palatul Culturii, Teatrul Național și Teatrul Luceafărul; în București: la Sala Radio și la Patriarhia Romană; în Brașov, Galați și Focșani; în Republica Moldova la Chișinău. În anii 1994, 1996 și 2001 Corul a concertat și a participat la evenimente culturale în Franța în regiunea “Pays de la Loire”, în Angers și în alte orașe din împrejurimi, sprijinit de către Asociația Muzicală W. A. Mozart din Anjou. De asemenea, Corul ANGELI a susținut concerte și la Patriarhia și la Ambasada României din Franța.

Presa franceza despre Angeli

În 2001, la 2 ani de la trecerea în neființă a domnului Val Gafta (inițiatorul corului), Corul de Copii ANGELI și-a oprit temporar activitatea. Din octombrie 2015 corul își reia activitatea alături de dirijorul Florin Spătariu cu susținerea AMA. Începând cu anul 2016 corul va participa la Festivaluri și Concursuri Internaționale Corale aderând la Asociația Corală Europeană (ECA).

După aproape un sfert de veac, acei copii care au cântat în ANGELI au crescut și s-au răspândit peste tot în țară și în lume (Iași, București, Paris, Londra, Roma, Bruxelles, Amsterdam, Chicago) și au devenit profesioniști în varii domenii: de la muzică și pictură, la științele informaticii, medicină, arhitectură, marketing și drept. În anul 2015 alumnii ANGELI au hotărât să își unească forțele printr-o inițiativa de jos în sus, transparentă și deschisă, pentru a duce mai departe moștenirea ANGELI și a oferi șansa și altor copii din Iași să crească la fel de frumos cum au făcut-o ei în Corul de Copii ANGELI.

Prin Asociația Muzicală ANGELI (AMA), “absolvenții” ANGELI vor să dea un exemplu pozitiv orașului unde au copilărit, unde locuiesc, ori unde revin cu drag.  În cadrul Iași – Capitală Culturală Europeană 2021 AMA participa cu varii proiecte ale Corului de Copii ANGELI.

Revenirea ANGELI este susținută in mod principal de către părinții inițiali ai Corului, Radio Iași și TVR Iași, precum și de către Inspectoratul Școlar Județean Iași, Muzeul Literaturii Române Iași, Primăria Iași, Casa de Cultură a Municipiului Iași “Mihai Ursachi” și Teatrul Studențesc Ludic.

INFO

Corul de copii Angeli

Facebook: www.facebook.com/CoruldeCopiiAngeli

Email: coruldecopiiangeli@gmail.com

Mobil: 0728 723374

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: