Corala Armonia canta in Republica Moldova

Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chisinău în colaborare cu Consiliul Raional Străşeni organizează, în Săptămâna  Luminată, două concerte cu cântece pascale ale Coralei Armonia din Baia Mare. Concertele vor avea loc: pe data de 24 aprilie, ora 18.00 la Casa de Cultură Raională din Străşeni şi pe 25 aprilie, ora 18.00 la Sala cu Orgă din Chişinău.

În cadrul spectacolului de muzică sacră „Hristos a Înviat!” de la Străşeni, pe lângă Corala Armonia, vor mai evolua: Formaţia corală  Doiniţa din satul Sireţi, Formaţia corală Doina codrului din satul Lozova şi Formaţia corală Brâuleţ  din satul Roşcani.

DESPRE

Corala Armonia: Tradiţia mişcării corale în Maramureş are cca 200 de ani. Sunt atestate în documente, peste 100 de coruri ţărăneşti şi cîteva culte. Forma de exprimare a spiritului prin armonia corală, bucuria de a cânta, leagă vocile a 42 de suflete sub bagheta dirijoarei Mihaela Bob Zăiceanu (profesoară de muzică) într-o tânară asociaţie corală. „Tânără” sub această formă, deoarece în Corala Armonia se regăsesc membri ai fostei corale profesioniste Prietenii Muzicii (1976-1990) precum şi ai coralei Capella Rivulina (1981-1986, 1990-1997) a sindicatului învăţământului.

Ambele formaţii predecesoare au un palmares bogat la festivaluri interne şi internaţionale dar, din nefericire, s-au desfiinţat. În anul 2001 se înfiinţează Corala Armonia cu scopul de a crea bucurie membrilor şi iubitorilor de artă corală, iar în anul 2005 se înregistrează Asociaţia Prietenii Armoniei.  Repertoriul corului cuprinde piese corale laice şi religioase din creaţia românească şi internaţională (36 de piese din creaţia corală clasică universală şi română, 51 de prelucrări corale din folclor, muzică religioasă şi 72 de colinde).

INFO

www.icr.ro/chisinau

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: