“Copilaria parintilor nostri”, expozitie-experiment la Muzeul “Ion Creanga”

Muzeul Literaturii Române Iasi, în parteneriat cu Interact Iasi Curtea Domnească, lansează proiectul Copilăria părintilor nostri, o expozitie-experiment ce se va deschide de pe data de 6 aprilie la Muzeul „Ion Creangă”.

Noutatea constă în faptul că expozitia este concepută de către liceeni – de la alegerea temei si strângerea obiectelor până la promovarea evenimentului si realizarea ghidajului. Dan Lungu, directorul MLR Iasi a mentionat: „inedit este faptul că un asemenea proiect este găzduit într-un spatiu consacrat, în care, de obicei, copiii si tinerii intră cu sfială, ca într-o lume a umbrelor sau a istoriei încremenite. Initiativa face parte dintr-un proiect mai amplu al MLR Iasi de revitalizare a imaginii institutiei, de modernizare conceptuală si comunicare cu publicul.” De asemenea, Dan lungu a adăugat că „ Muzeul Literaturii Române Iasi invită vizitatorii să aducă ei însisi obiecte specifice perioadei, îmbogătind astfel realitatea reconstruită si constientizând că memoria colectivă este un efort al fiecărui individ în parte.

Copilăria părintilor nostri are darul de a apropia muzeul de adolescenti si de a le cultiva sentimentul că ei însisi pot participa la reconstructia memoriei si la scrierea istoriei, că muzeele sunt spatii vii. Împărtită în trei sectiuni – scoală, familie si societate –, lumea reconstruită de liceenii ieseni cuprinde obiecte tipice perioadei: costumul de pionier, sifonul, sticla de lapte, discurile de vinil, pick-up–ul, rachetele de tenis Reghin, penarul scolar sau diferite materiale didactice etc.

Vernisajul expozitiei va avea loc duminică, 6 aprilie, de la ora 11:30, în clădirea nouă din curtea Muzeului „Ion Creangă”. Expozitia Copilăria părintilor nostri este sprijintă de Asociatia „Patrimoniu pentru comunitate”, Asociatia „CulturEst” si Rotary Club Iasi Curtea Domnească.

INFO

Muzeul Literaturii Romane Iasi

www.muzeulliteraturiiiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: