Copiii invata mestesuguri traditionale la Golia

Asociatia „Centrul de Promovare Turistica” Iasi în parteneriat cu Primaria Municipiului Iasi  si Consiliul Judetean Iasi  organizeaza activitatea de promovare intitulata “Învatam mestesuguri traditionale la Golia”, care se va desfasura în perioada 4-9 august 2014 în incinta Manastirii Golia.

Mesterii care vor participa la aceasta activitate si vor împartasi copiilor din secretele mestesugurilor îi vor învata pe acestia :

  • cioplituri în lemn cu insertii metalice
  • împletituri din fibre vegetale(sfoara) prin tehnica nodurilor
  • confectionare obiecte traditionale din margele
  • confectionare obiecte din piele

Cei 40 de copiii participanti la activitate sunt invitati de la Centrul de Primire Copii în Regim de Urgenta Iasi si de la alte institutii de învatamânt din Iasi. Activitatea se va desfasura în incinta Manastirii Golia, unde noi organizatorii vom amplasa câteva corturi , mese si scaune, în care mesterii  vor arata copiilor modul în care îsi pot însusi mestesugurile traditionale.

La finalul celor 6 zile, vom organiza o expozitie în Turnul Golia cu obiectele executate de copii.  Activitatea “Învatam mestesuguri traditionale la Golia”, le va oferi copiilor participanti o saptamâna de vacanta  mai deosebita, dar în acelasi timp instructiva  si utila. Scopul activitatii este atât educativ cât si de promovare turistica a Ansamblului Monument Istoric Manastirea Golia.

Asociatia „Centrul de Promovare Turistica” Iasi a fost înfiintata în cadrul Proiectului „Reabilitarea si dezvoltarea turistica a ansamblului monument istoric Manastirea Golia”, proiect premiat în anul 2012 cu premiul Uniunii Europene si al organizatiei europene Europa Nostra pentru Patrimoniul Cultural la sectiunea CONSERVARE.

INFO

Asociatia “Centrul de Promovare Turistica” Iasi

www.iasi-info.ro

Turnul Golia Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: