Copacul de Azi pentru Oxigenul de Mâine, Ediția a III – a

Afis

Pe data de 26 martie 2016, seniorii din Centrul Local „Sfântul Anton” Iaşi, filială a Organizaţiei “Cercetaşii României”, în parteneriat cu Direcția Silvică Iași, organizează cea de-a treia ediţie a proiectului „Copacul de Azi pentru Oxigenul de Mâine”. Scopul acestuia este de a planta 10 000 de puieţi de paltin și stejar, în localitatea Mogoşeşti.

Cei 200 de voluntari care s-au înscris la activitate se vor întâlni cu organizatorii în ziua de 26 martie, în față la Palatul Culturii, la ora 9 :00. Din acest punct se va pleca spre locația stabilită, iar activitatea se va desfășura până la ora 16:00.

La plantarea celor 10 000 de puieți vor contribui și „Lupii negri ieșeni” – Batalionul 151, Infanterie Războieni. Organizatorii asigură transportul gratuit până în localitatea Mogoșești și uneltele necesare plantării puieților. Pentru cei care au la dispoziție propriile unelte, se încurajează folosirea acestora.

Începând cu 15 martie şi până la data de 15 aprilie se sărbătoreşte “Luna Pădurilor” sau “Luna plantării arborilor”. În acest context, cercetașii își propun să contribuie la formarea unei atitudini ecologice active şi responsabile, care să determine manifestarea unei conduite adecvate în raport cu mediul natural.

Cercetăşia este educaţie pentru viaţă, un mod de a trăi şi o mişcare cu impact semnificativ la nivel mondial. Ea oferă tinerilor şansa de a se angaja în diverse activităţi, leagă noi prietenii şi dezvoltă potențialul fiecărui individ și al grupurilor din care fac parte.

INFO

Centrul Local „Sfântul Anton” Iaşi

www.facebook.com/centrullocal.sfantulantoniasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: