Conversatii desdpre sclavia moderna @Cuib Iasi

În Dialog și Ronnie Matthew Harris, membru al Sacred Roots din Chicago, vă invită joi, 15 februarie de la ora 9.30, in CUIB la un dialog despre sclavia modernă. Ronnie este implicat în inițiativa Not on Our Watch, parte a campaniei I AM Campaign de a lupta împotriva sclaviei moderne în România și în SUA.

În 2017, România a înregistrat cea mai mare creștere a riscului de a fi afectată de sclavia modernă la nivel global (cf. Global Slavery Index). De aceea, evenimentul isi propune sa să porneasca de la o definiție mai generală a sclaviei moderne și să contextualizeze conceptul pentru a putea înțelege mai bine formele subtile ale acestuia, uneori tolerate și prea puțin discutate în comunitățile în care trăim; mecanismele particulare care cresc riscul și permit manifestarea sclaviei moderne în societatea noastră; ce putem face și cine ar trebui implicat pentru a diminua riscurile de apariție a fenomenului.

Sclavia modernă se referă, în sens larg, la relația în care o persoană se află sub controlul altei persoane. Menținerea controlului se face prin forță simbolică sau violență cu scopul întreținerii relației de exploatare. Sclavia modernă se referă la traficul de persoane, exploatarea sexuală, exploatarea copiilor sau altor persoane pentru diferite munci, plata unor împrumuturi financiare prin muncă (de cele mai multe ori imposibil de plătit), căsătorii forțate, „moștenirea” statutului de sclav etc.

Evenimentul este adresat persoanelor care lucrează direct sau indirect cu victime ale sclaviei moderne, în toate formele ei (persoane traficate, victime ale violenței domestice, persoane forțate să lucreze în condiții ilegale etc.).

INSCRIERE

Participarea este gratuită. Număr maximum de participanți: 25. Rugăm persoanele interesate să completeze formularul de înscriere goo.gl/RMiaPp. Evenimentul include două pauze de cafea și o pauză de prânz.

Evenimentul este parțial finanțat de U.S. State Deprtament, dar toate aspectele organizatorice sunt independente de această instituție.

INFO

CUIB – Centrul Urban de Initiative Bune

Adresa: Str. Gavriil Musicescu nr. 14

Web: www.incuib.ro

FB: www.facebook.com/laCUIB

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Romanian Creative Week: festival de modă, concerte și tabără muzicală, cinematografie și arte vizuale

Sneakerși în ediție limitată la GRID, noua locație din Palas

Expoziție inedită de construcții LEGO, la Iulius Mall Iași

VegFest Iași, 4-6 iunie 2021

Scrie un comentariu: