ContemporanIS a ajuns la editia a VI-a: 3 zile de teatru cu artisti de renume

Asociatia CONTEMPORANIS organizează în perioada 26-28 mai 2014 editia cu numărul VI a ContemporanIS – Festival de Teatru Contemporan, eveniment care a crescut de-a lungul anilor ca amploare si ca diversitate, oferind publicului spectacole de teatru atent selectionate, cu intrare liberă.

PROGRAM

Luni, 26 mai

  • 19.30 – SubPământ. Valea Jiului după ‘89, regia David Schwartz- Sala Uzina cu Teatru -Teatrul NaţionalIaşi ( 1h 30’)

Marţi, 27 mai

  • 15.00 – Lansare Gazeta de Artă Politică nr. 5, invitati David Schwartz si Mihaela Michailov – Librăria Cărturesti, Palas Mall
  • 17.00 – Parfum de viată pe un tractor, one-woman-show cu Fatma Mohamed – Teatru Fix ( 45’)
  • 19.30 – Copii răi, one-woman-show cu KatiaPascariu – Teatru FIX ( 1h )

Miercuri, 28 mai

  • 17.00 – Joburi pentru studenţi, coordonator Gianina Cărbunariu – Teatru FIX ( 50’)
  • 19.30 – Dreaming Romania, creaţie colectivă- Teatru FIX ( 1h 30’ )

Printre invitatii editiei 2014a ContemporanISse numără si actorul Alexandru Potocean (4 luni, 3 săptămâni si 2 zile, Nunta mută, Hârtia va fi albastră, Amintiri din Epoca de Aur 1, Luna verde, The way back – peliculă nominalizată la premiile Oscar), binecunoscutul regizor si dramaturg Geanina Cărbunariu, regizorul David Schwartz (România, te pup!; premiul pentru cel mai bun artist tânăr în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Torun, Polonia),actorul Ionut Grama (nominalizat la Premiile UNITER  în 2009, la secţiunea „Cel mai bun debut”, pentru rolul din spectacolul Cui i-e frică de Virginia Woolf, filmul The DevilInside).

ContemporanIS – Festival de Teatru Contemporan este un proiect al Asociatiei  CONTEMPORANIS care a adus în fata publicului din Iasi si nu numai 52 de spectacole cu intrare liberă, concerte, training-uri de specialitate si workshop-uri profesionale.

De-a lungul celor 5 editii anterioare, ContemporanIS s-a bucurat de prezenta si sustinerea numelor importante din lumea spectacolului, printre care Radu Afrim, Marius Manole, Florin Zamfirescu, Ada Milea, Luiza Zan.

Editia a VI-a a ContemporanIS este sprijinită la nivel local de Primăria Municipiului Iasi, Casa de Cultură „Mihai Ursachi”, Teatru FIX, Teatrul National „Vasile Alecsandri”, Fundatia „Iasi – Capitală Culturală Europeană”, Muzeul Literaturii Române Iasi.

INFO

www.facebook.com/ContemporanIS

contemporanis.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: