Consultatii gratuite pentru diagnosticarea si tratarea herniei de disc

macheta-hernie

Sâmbătă, 25 octombrie, Arcadia organizează o acţiune de consultaţii gratuite în vederea diagnosticului şi tratamentului herniei de disc lombare, cu participarea dr. Ion Strelţov, medic primar neurochirurg.

Serviciile vor fi disponibile între orele 9:00 – 14:00, la Centrul Medical Arcadia Sărărie. Programările se fac la Call Center: 0232 920, în limita locurilor disponibile. Pacienţii programaţi sunt rugaţi să se prezinte la medic cu întregul dosar medical de care dispun, dacă este cazul, inclusiv cu rezultatele explorărilor imagistice efectuate. Investigaţii medicale necesare sau alte metode de diagnostic pot fi indicate şi în cadrul consultaţiei.

Hernia de disc este ieşirea nucleului pulpos dintre două vertebre şi intrarea lui în canalul medular, ceea ce determină o apăsare pe rădăcinile nervoase. Apar astfel dureri de spate ce coboară spre un picior, însoţite de amorţeală cu furnicături. Acestea limitează capacitatea de muncă, de deplasare şi buna funcţionare a membrului respectiv. Hernia de disc se poate produce la oricare dintre discurile coloanei, dar cel mai des apare în zona lombară, pentru că aceasta este cea mai solicitată. În cazul apariţiei durerilor lombosciatice, pacientul trebuie să se prezinte la medic.

După stabilirea cu certitudine a diagnosticului de hernie de disc, prin anamneză, examen clinic şi explorări imagistice adecvate, medicul neurochirurg stabileşte tratamentul optim pentru fiecare caz în parte. Soluţia terapeutică poate fi un tratament conservator (repaus, medicaţie, fizioterapie), un tratament minim invaziv sub forma infiltraţiilor de produse antiinflamatoare, sub ghidaj radiologic, direct în spaţiul peridural, sau un tratament chirurgical, ce constă în ablaţia (îndepărtarea) herniei discale şi decompresiunea rădăcinii nervoase.

Acţiunea de consultaţii gratuite pentru diagnosticul şi tratamentul herniei de disc face parte din programul „Consultaţia deschisă” şi este o iniţiativă de responsabilitate socială a reţelei Arcadia. În funcţie de numărul solicitărilor, acţiunea va fi reluată până la acoperirea tuturor cererilor.

INFO

Centrul Medical Arcadia Sărărie

Adresă: Iași, Str. Sărărie nr. 38, 700116

www.arcadiamedical.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: