Consultatii ginecologice gratuite la Iasi, 10 februarie – 10 martie

Societatea Română de Ultrasonografie în Obstetrică si Ginecologie sustine începand cu luna februarie 2014, campania de informare, educatie si comunicare medicală privind sănătatea femeii: Zilele V – Protejează-ti feminitatea! campanie natională ce va cuprinde pe lângă informare/educatie medicală, consult ginecologic de rutină si diagnostic gratuit pentru depistarea si tratarea infectiilor vaginale.

Începând cu luna februarie 2014, în 22 clinici medicale din 16 orase: Bucuresti, Brasov, Constanta, Craiova, Focsani, Iasi, Suceava, Bacău, Satu Mare, Timisoara, Pitesti, Oradea, Cluj Napoca, Ploiesti, Târgoviste si Arad, medicii ginecologi vor oferi sesiuni de informare medicală privind sănătatea femeii, consultatii ginecologice de rutină si diagnostic gratuit pentru depistarea si tratarea corectă a infectiilor vaginale.

Automedicatia este o problemă de sănătate publică în România. Importanta unui consult medical si riscurile automedicatiei nu sunt constientizate de mare parte dintre paciente si, de cele mai multe ori, sănătatea devine o prioritate doar atunci când este amenintată. Consultatia ginecologică de rutină, însotită de cele mai multe ori de o ecografie transvaginală, este recomandată periodic, cel putin de două ori pe an la persoanele tinere, active sexual si o dată pe an pentru femeile aflate la menopauză.” spune Prof. Dr. Radu Vlădăreanu, Presedintele Societătii Române de Ultrasonografie în Obstetrică si Ginecologie, Director Departament de Obstetrică si Ginecologie UMF ‘’Carol Davila’’, Bucuresti.

În România, din cauza accesului dificil la informatii de calitate, a comunicării greoaie medic-pacientă si a automedicatiei, situatia este alarmantă. De cele mai multe ori, medicamentele administrate nu sunt de fapt cele indicate si nu numai că nu vor avea efect în ameliorarea simptomelor, pot chiar să le agraveze si să determine efecte nefavorabile.” adaugă Prof. Dr. Radu Vlădăreanu.

Campania este una de informare medicală privind sănătatea femeii, dar si de screening privind infectiile vaginale, deoarece se estimează că, la un moment dat, până la 78% dintre femei vor avea o floră vaginală dezechilibrată, desi nu prezintă simptomele clasice, iar cazurile de infectii vaginale rămân nediagnosticate si există foarte multe femei care preferă să se trateze singure, în loc să meargă la medic.

PROGRAMARI IN IASI

  • Omni Clinic

Site: www.fertilizare-in-vitro.ro
Telefon: 0232 216 260
E-mail: office@fertilizare-in-vitro.ro

  • Prolife Clinics

Site: www.prolifeclinics.ro
Telefon: 0232 215 903
Email: contact@prolifeclinics.ro

  • Centrul Medical Medis

Site: www.centrulmedis.ro
Telefon: 0232 221 515
Email: info@medis.com.ro

  • Ambulator Spitalul Cuza Voda

Site: www.spitalcuzavodaiasi.ro
Telefon: 0755 034 825 (Luni-Vineri 8-15)
Email: maternitatecv@iasi.rdsmail.ro

Despre infectiile vaginale
La nivel mondial, pe an sunt raportate aproximativ 5-10 milioane de vizite la medicul ginecolog, cele mai multe fiind asociate cu vaginite (infecţii genitale inferioare). Vaginitele infecţioase sunt infecţii vaginale asociate cu un agent patogen străin si se împart în : vaginite micotice (numite micoze vaginale sau vaginite fungice), vaginite bacteriene, vaginite mixte (micotică + bacteriană) si infectii cu transmitere sexuală. Dintre acestea, un procent important (24,6 %) îl reprezintă infectiile mixte.

Dintre infectiile cu transmitere sexuală, subliniem infectia cu tricomonas vaginalis care necesită tratament oral la care se poate adăuga tratament vaginal, dacă infectia este determinată de tricomonas vaginalis în asociere cu alti germeni patogeni si necesită si tratamentul partenerului. Pentru celelalte tipuri de infectii vaginale se preferă tratamentul pe cale vaginală.

Vaginitele duc la alterarea calităţii vieţii si au un risc crescut de recăderi şi recidive. Prezintă un tablou deseori acut, sever (cu inflamaţie locală), leucoree (scurgeri vaginale), prurit, iritaţie, disconfort, furnicături, durere, senzaţii de arsură, disurie (arsuri micţionale) si dispareunie (durere în timpul raporturilor sexuale). De aceea, în cazul aparitiei simptomelor de infectie vaginală este foarte importantă programarea de urgentă a unui consult medical în cel mult 1 săptămână de la aparitia simptomatologiei. De asemenea, un tratament corect este esential pentru vindecare si prevenirea recurentei.

Un diagnostic corect, urmat de un tratament polivalent, corect condus, în paralel cu explicarea clară a regulilor privind schema de tratament, au consecinte favorabile pe termen lung, eliminând astfel riscul de recăderi si recurente pentru orice tip de infectie vaginală. Numai cadrele medicale pot diagnostica si trata corect o infectie vaginală, deoarece numai medicul poate pune diagnosticul de infectie vaginală si a tipului de infectie, pe baza istoricului medical si al examenului vaginal.” adaugă Prof. Dr. Radu Vlădăreanu.

La ce ne expunem?
Studii recente au arătat că infectiile vaginale lăsate netratate sau automedicatia duc la complicatii, pe lângă cresterea potentialului de reinfectie si recăderi. Infectiile vaginale cresc vulnerabilitatea la infectii si, eventual, cervicită (termen care include toate inflamatiile colului uterin), infertilitate dar si disconfort zilnic, persistent, infectii superficiale ale pielii si lista poate continuă.

Aminteste-ti că sănătatea este o prioritate,  înscrie-te în Campania Natională Zilele V – Protejează-ti feminitatea! Consultatiile gratuite se fac doar pe bază de programare telefonică.

INFO

zilelev.com

www.facebook.com/zilelev

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “Consultatii ginecologice gratuite la Iasi, 10 februarie – 10 martie”

  1. DAN says:

    MAJORITATEA FEMEILOR NU MERG LA CONSULTATIE DEOARECE GINECOLOGII DIN TARA ASTA NU PERMIT PARTENERILOR SA INTRE LA CONSULTATIE….SOTIA MEA NU MERGE FARA MINE NICI LA TESTUL BABES- PAPANICOLAU….SPUNE CA SE SIMTE REALXATA SI IN SIGURANTA ATUNCI CIND SINT SI EU LINGA MASA DE CONSULTATIE….DOMNILOR GINECOLOGI, SINTEM IN SECOLUL XXI….FITI MAI DESTUPATI LA MINTE….ADOPTATI O GINDIRE MAI MODERNA….PARTENERELE NOASTRE AU NEVOIE DE NOI IN ASTFEL DE IMPREJURARI….CA SA NU MAI VORBESC DE NASTERE….

Scrie un comentariu: