”Confesiuni despre viata si arta”, cu Radu Beligan – CCS Iasi, 9 mai 2012

Maestrul Beligan vine din nou la Iasi, de aceasta data cu spectacolul “Confesiuni despre viata si arta”. Asezat la o masa, artistul de 94 de ani va povesti publicului despre propria viata. Spectacolul se va juca pe 9 mai, la Casa de Cultura a Studentilor.
radu_beligan___confesiuni_despre_viata_si_arta - Casa Studentilor Iasi

Spectacolul va fi jucat pe 9 mai, incepind cu ora 20, la Casa de Cultura a Studentilor, iar biletul costa 60 de lei.

Maestrul Radu Beligan va sustine la Iasi o noua reprezentatie a spectacolului „Confesiuni despre viata si arta”. La virsta de 94 de ani, marele regizor si actor va spune publicului iesean o poveste despre propria viata. Spectacolul va fi jucat pe 9 mai, incepind cu ora 20, la Casa de Cultura a Studentilor, iar biletul costa 60 de lei. Biletele pot fi achizitionate de la Casa de Cultura a Studentilor. Totodata, pot fi cumparate online de pe site-urile www.bilete.ro, www.biletoo.ro, www.startickets.ro si www.blt.ro.

M-am nascut odata cu Romania Mare si sint ombilical legat de ea. Nu e o calitate, e un minunat blestem. Am putut rezista unor ispite uluitoare. Nu m-am putut desparti niciodata de ea. Am trait aici mult, am traversat patru dictaturi si pot sa va spun acum, in gura mare, ca am fost necredincios regimurilor si-ntotdeauna credincios Romaniei“, marturiseste maestrul.

Considerat un spectacol-conferinta, „Confesiuni despre viata si arta” a avut premiera in noiembrie 2008, in cadrul Festivalului Artelor Bucuresti. Autorul se destainuie cu umor si in mod inteligent in legatura cu cei peste 70 de ani petrecuti pe scena. Pe parcursul a doua ore, Radu Beligan va povesti spectatorilor despre personalitatile lumii teatrale care i-au marcat destinul si pe care le-a perceput drept modele. Asezat la o masa, cu vocea sa inconfundabila, cel mai longeviv actor in activitate va istorisi amintiri despre Lucia Sturdza-Bulandra, Ion Iancovescu, Alexandru Giugaru, George Vraca, Aura Buzescu, Nicolae Baltateanu, Victor Ion Popa, Elvira Godeanu, Sica Alexandrescu, Vasiliu Birlic sau Eugen Ionesco. „De la Lucia Sturdza-Bulandra am invatat ca, pentru a face meseria de actor, ai nevoie, in primul rind, de o mare sanatate fizica si morala. Trebuie, vorba lui Maiorescu, «sa-ti reziste celula». Cit priveste talentul, ea era de parerea lui Chateaubriand, care sustinea ca «talentul nu este altceva decit o indelungata rabdare»”, subliniaza Radu Beligan.

Autorul va vorbi, de asemenea, despre nume recunoscute in teatrul sau in dramaturgia internationala, precum Laurence Olivier, Fred Astaire, Shakespeare ori Cehov. Totodata, va fi rememorata perioada in care a condus Teatrul National din Bucuresti sau Teatrul de Comedie.

Confesiunile maestrului vor fi intercalate de momente decupate din emisiuni TV, fotografii sau fragmente de arhiva audio cu vocile si reprezentatiile unor mari actori.

Autor: Loredana OPREA, Ziarul de Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Hikikomori | FITPTI 2021

Chiritza în carantină | FITPTI 2021

Întâlnire cu roboțelul Pepper | FITPTI 2021

Cuplul baroc | FITPTI 2021

Scrie un comentariu: