Conferințele IașiMUN 2015

Poster-IasiMun-2015-cs6

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași prin Compartimentul American Corner este partener în proiectul IașiMUN, organizat de Colegiul Național „Emil Racoviță” din Iași în perioada 20-22 noiembrie a.c.

David Pi, voluntarul american din cadrul programului Peace Corps Romania și inițiatorul proiectului, a menționat cu ocazia primei ediții: „From the beginning, IașiMUN has been the product of student ambition and ingenuity. The first edition of IașiMUN in 2009 was the brainchild of a group of students at Colegiul Național Emil Racoviță, who were inspired to create a forum for the students to learn about the challenges facing the world while also honing their skills as thinkers and people who would one day make a positive difference in the world.

În cadrul conferinței se vor simula patru comitete: Politic, ECOnomic și SOCial (ECOSOC), de Mediu și Drepturile omului. Acestea vor aborda câte trei subiecte, fiecare ridicând o anumită problematică reprezentativă fiecărui departament, dorind a responsabiliza adolescenții și a-i încuraja să gândească asemenea unor cetățeni globali.

Conferințele MUN sunt simulări academice ale conferințelor Organizației Națiunilor Unite. În Iași, acestea sunt aduse de 6 ani de Colegiul Național „Emil Racoviță” și reprezintă o experiență educațională unică în oraș, oferind tinerilor puterea de a se exprima cu privire la cele mai presante și delicate probleme ale lumii, pe care liderii mondiali refuză să le ia în discuție și să le dea o soluționare promptă. Astfel, se creează un mediu competitiv și activ ce încurajează găsirea de soluții viabile la nevoile cu care se confruntă lumea în aceste momente. Dezbaterile din eveniment ajută la elaborarea și susținerea unui punct de vedere și dezvoltă capacitatea de reacție rapidă.

PROGRAM

program-iasimun-2015

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail:  americancorneriasi@gmail.com

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: