Conferintele Humanitas

Libraria Humanitas de pe strada Lapusneanu va invita vineri, 16 decembrie, la ora 18:00, la cea de-a patra editie a Conferinţelor Humanitas, un program coordonat de domnul Mirel Cana.

Conferinta din aceasta vineri va fi sustinuta de Ovidiu Lazar, iar tema abordata va fi “Textul, substanta vie a spectacolului”.

Ovidiu Lazar (n. 1960) este prof. univ. dr. la Universitatea de Arte “George Enescu” si regizor artistic la Teatrul National “Vasile Alecsandri” din Iasi. A realizat numeroase spectacole, cele mai recente fiind “Negustorul de timp”, dupa Matei Visniec, si “Oameni de nimic”, dupa Cehov. De asemenea, a participat la mai multe festivaluri si turnee, fiind premiat cu diploma de excelenţa pentru spectacolul “Ivona, principesa Burgundiei” de Witold Gombrowicz la Festivalul Internaţional de Teatru de la Piatra Neamţ. A publicat numeroase articole si studii atat in presa ieseana, cat si in reviste de specialitate naţionale, iar in 2005 a publicat la Editura Princeps Edit studiul “Doctorii doctorului CEHOV”.

Mirel Cana (n. 1957) este absolvent al Universitaţii “Al. I. Cuza“ din Iasi, Facultatea de Filologie, profesor de limba si literatura romana pana in 1990, redactor la Editura Junimea (1990-1992), apoi muzeograf in cadrul Muzeului Literaturii Romane. A publicat, sub pseudonimul Serban Alexandru, romanele Zgomotul de fond (Editura Junimea, 1992), Omul e mort (Editura Eurocart, 1999; ediţia a II-a, Editura Junimea, 2001) si primele doua volume, Mallarmé si Albedo, din tetralogia Benedict si Maledict (Editura T, 2005). Diagnostic, povestea adevarata a unei experienţe-limita traite de autorul insusi, este, nu intamplator, prima lui carte semnata cu numele real.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: