Conferintele Humanitas, Editia a II-a

afis_conferinte_humanitas_18_novLibraria Humanitas de pe strada Lapusneanu va asteapta vineri, 18 noiembrie, la ora 18.00, la cea de-a doua editie a Conferintelor Humanitas, un program – eveniment in peisajul cultural iesean.

Conferintele Humanitas isi doresc sa puna bazele unui dialog constructiv intre specialistii din diverse domenii ale culturii, stiintelor si publicul larg. Fiecare intilnire pleaca de la o prelegere tematica sustinuta de invitatul nostru si este urmata de o dezbatere publica in jurul subiectului propus. Profesionalismul intr-un anumit domeniu dublat,  deschiderea catre interdisciplinaritate, gindirea critica si discursul argumentat sunt doar citeva din valorile pe care ne dorim sa le promovam prin intermediul acestui proiect.

Conferinta de vineri va avea ca subiect “Elogiu Magistrilor” si va fi sustinuta de prof. univ. dr. Eugen Munteanu, directorul Institutului de Filologie Romana „A. Philippide” din Iasi. Moderatorul intilnirii este prof. Mirel Cana, coordonatorul si initiatorul „Conferintelor Humanitas”.

Eugen Munteanu (n. 1953) este absolvent al Universitatii „Al. I. Cuza“ din Iasi, Facultatea de Litere, specializarea filologie clasica si filologie romaneasca. A tradus numeroase carti din latina, greaca, franceza si germana. Dintre acestea, amintim: Sfintul Augustin, Confessiones/ Confesiuni (Editie bilingva, traducere din limba latina, introducere si note, Editura “Nemira”, Bucuresti, 2000, 687 p.), Thomas de Aquino, De ente et essentia/ Despre fiind si esenta (Editie bilingva, traducere, introducere, note si comentarii, Editura “Polirom”, Iasi, 1998, 180 p.), precum si Istoria filozofiei limbajului, de Eugen Coseriu (traducere din germana, prefata si indice, Editura Humanitas, 2011), carte care s-a lansat recent in Libraria Humanitas de pe strada Lapusneanu. In prezent, Eugen Munteanu este profesor la Catedra de Limba romana si Lingvistica generala de la Facultatea de Litere a Universitatii „Al. I. Cuza” din Iasi.

Mirel Cana (n. 1957) este absolvent al Universitatii „Al. I. Cuza“ din Iasi, Facultatea de Filologie, profesor de limba si literatura romana pina in 1990, redactor la Editura Junimea (1990-1992), apoi muzeograf in cadrul Muzeului Literaturii Romane. A publicat, sub pseudonimul Serban Alexandru, romanele Zgomotul de fond (Editura Junimea, 1992), Omul e mort (Editura Eurocart, 1999; editia a II-a, Editura Junimea, 2001) si primele doua volume, Mallarmé si Albedo, din tetralogia Benedict si Maledict (Editura T, 2005). Diagnostic, povestea adevarata a unei experiente-limita traite de autorul insusi, este, nu intimplator, prima lui carte semnata cu numele real.

Pentru a urmari evenimentele Librariei Humanitas de pe Lapusneanu, vizitaţi https://www.facebook.com/libraria.humanitas.iasi sau abonaţi-vă la newsletter trimitind un mail la iasi2@humanitas.ro.
ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: