Conferintele ”Europe – work in progress”, 27-29 noiembrie

La initiativa Centrului de Informare Europe Direct Iasi si a Asociatiei Europene a Studentilor la Drept – ELSA Iasi, în intervalul 27-29 noiembrie 2013, la Universitatea “Al.I. Cuza” vor avea loc mai multe dezbateri si conferinte pe teme europene, sub genericul ”Europe – work in progress”.

Modul de viată european, locurile de muncă pentru tineri, oportunitătile de carieră în cadrul institutiilor europe, rolul  global al UE dar si bugetul Uniunii sunt principalele tematici abordate în cele trei zile.  Discutiile sunt deschise tuturor  persoanelor interesate care, pe parcursul lucrărilor,  vor analiza temele supuse discutiei, într-o abordare interactivă.

Dezbaterile din program  vor avea loc la doar câteva zile după ce Parlamentul European a votat cadrul finaciar multianual al Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020.  Conform votului exprimat de PE pe 19 noiembrie, un billion de euro va fi investit în viitorul Europei.

Printre invitatii ce vor discuta cu studentii sunt experti în domeniile afacerilor europene: prof. univ. dr. Carmen Pascariu, lector univ. dr. Lucian Dîrdală, lector univ. dr. Teodor Moga, dar si ambasadorul EU Careers, Teodora Bogza.

Manifestarea Europe-work in progress  are loc în contextul Anului European al Cetătenilor, în care cu totii, ca cetăteni europeni, avem nevoie să constientizăm si să ne exercităm drepturile, dar si ca parte a campaniei de informare referitoare la Alegerile europarlamentare din mai 2014, ca posibilitate de manifestare directă a acestor drepturi”, afirmă Paul Matei, coordonatorul Centrului de Informare Europe Direct Iasi.

La rândul său, presedinta ELSA Iasi, Mădălina-Maria Juncu atrage atentia asupra implicării tinerilor în problematica europeană: ”Ne cunoastem mai mult sau mai putin drepturile de cetăteni europeni, dar cu sigurantă suntem interesati de viitorul nostru, de studiile pe care le facem si de perspectivele pe care le vom avea după absolvirea facultătii. Burse in UE, stagii de pregătire în străinătate, găsirea unui loc de muncă sunt probleme pe care le vom aduce în discutie în cadrul dezbaterilor noastre”.

PROGRAM

  • Dezbaterea ”Oportunităti de carieră în institutiile Uniunii Europene – Modul de viată European” va avea loc pe 27 noiembrie , intre orele 14-16, în corpul A al Universitătii “Al.I.Cuza”  Iasi, la Facultatea de Drept, în Amfiteatrul Paul Demetrescu ( I.1 ).
  • Conferinta ”Rolul UE în lume” se va desfăsura pe  28 noiembrie, intre orele 10-12, tot în corpul A al Universitătii “Al.I.Cuza”  Iasi,  Facultatea de Drept, Amfiteatrul Paul Demetrescu ( I.1 ), urmată de dezbaterea UE – factor de influentă globală.
  • Pe 29 noiembrie, de la ora 16,00, în corpul I al Universitătii ”Al.I Cuza”, în Sala I.1, va avea loc dezbaterea ”Investitiile si bugetul UE”.

Cele trei zile de dezbateri si conferinte Europe-work in progress subliniază ideea că fiecare cetătean în parte este important pentru constructia europeană si că, pentru a avea o Uniune Europeană asa cum ne-o dorim, este nevoie de eforturile tuturor.

Evenimentele sunt organizate în parteneriat cu Centrul de Studii Europene  de la Universitate si cu Centrul de Documentare Europeană Jean Monnet Iasi.

INFO

www.eudirect.ro/

iasi.elsa.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: