Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” din Iași în colaborare cu Asociația „Om Nou, Conștiință Nouă” (OMNOCON) invită publicul duminică, 5 martie 2017, începând cu orele 12.00, la Sala de lectură, la workshop-ul gratuit „Psihologia banilor”, susținut de Lăcrămioara Cojocaru (psiholog clinician) și Luminița Dana Leonte (trainer și psiholog).
Deși cu toții folosim zilnic banii, puțini sunt cei care înțeleg cu adevărat esența și rolul banilor în viața noastră. În funcție de ce am auzit în mediul din care provenim, unii dintre noi cred că banii sunt „răi” sau chiar „ochiul dracului”. Alții spun că a-ți dori să ai mai mulţi bani nu este un lucru rău în sine și că important este cum îi obții și ce îți propui să faci cu ei. La toate acestea mai putem adăuga și părerea economiștilor care ne învață că banii sunt un „echivalent general al valorii mărfurilor” sau că reprezintă doar un „mijloc de schimb și de plată”. Cine are dreptate și de ce? Pe cine să credem și ce să înțelegem? Sigur este faptul că, pentru a-i obţine la modul practic, este foarte util să înţelegem ce sunt cu adevărat banii şi cum „funcţionează” ei.
Despre tematica acestui workshop, psihologul Lăcrămioara Cojocaru spune că Banii, una dintre cele mai mari invenții ale omului, au fost și sunt un mijloc extrem de controversat de a schimba realitatea înconjurătoare. Unii îi respectă mai ales atunci când ei simbolizează un statut socio-financiar ridicat, alții îi disprețuiesc condamnându-i într-o manieră filozofic-religioasă, folosindu-se de simbolistica pe care o reprezintă, ca și criteriu care împarte lumea în două: săracii și bogații. Rămânând în acest tablou, unii spun că banii nu aduc fericirea, iar alții că nu o aduc dar „o întrețin”. Știind că în lume au existat oameni excepționali care prin contribuția lor au schimbat lumea, dar care au fost și au murit săraci, dar și oameni care au schimbat lumea prin puterea banului, suntem nevoiți să admitem la un moment dat, că banii, bogăția sunt lucruri la fel de importante ca și muzica frumoasă sau ca și marea literatură și ca avem în lume pe lângă mari muzicieni și mari scriitori, mari „creatori” de bogăție. Cu toate acestea psihologia atât de specială a „creatorului” de bani este adesea pusă sub semnul îndoielii morale. De ce? Sau mai degrabă este oare astfel de fiecare dată și în orice situație?”
Sunt întrebări și răspunsuri la care va invităm să reflectăm împreună, duminică, 5 martie 2017, de la orele 12.00, în Sala de Lectură a Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi“ Iaşi, Bd. Ștefan cel Mare nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin.
INSCRIERE
Participarea la workshop este gratuită. Pentru o mai bună organizare a evenimentului, vă rugăm să vă înscrieți, completând formularul online disponibil la adresa evolutieintegrativa.ro.
„BiblioZen” se desfăşoară în cadrul proiectului „Viață și spiritualitate” al Bibliotecii Judeţene, se adresează tuturor membrilor comunităţii interesaţi de informaţii din zona curentelor spirituale contemporane şi se desfăşoară prin întâlniri periodice în care se dezbat diverse teme din zona practicilor şi sistemelor spirituale, ale dezvoltării şi armonizării personalităţii. Iniţiat în noiembrie 2013, proiectul se află la a patra ediţie şi este coordonat de Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” şi psihologul Luminiţa Dana Leonte, Vicepreşedintele Asociaţiei „Om Nou, Conştiinţă Nouă”.
INFO
Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi
Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10
Tel/Fax: 0332/110044
E-mail: bibliozeniasi@gmail.com
Web: www.bjiasi.ro