Conferinţele “Ai copil. Învaţă să fii Părinte”, editia a VIII-a

conferinta-copii

Şcoala „Varlaam Mitropolitul”, aflată sub patronajul spiritual al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, anunţă o nouă serie de conferinţe “Ai copil. Învaţă să fii părinte”, care se vor deschide marţi, 4 noiembrie, orele 18:00, în Aula Magna a Universităţii “Alexandru Ioan Cuza”.

Ajuns la cea de-a VIII-a ediţie, evenimentul propune ieșenilor trei conferințe centrate pe tema „Cum antrenăm atenţia copiilor noştri”, care vor fi susţinute de specialişti de renume – Florian Colceag, Urania Cremene şi Maica Siluana Întâlnirea cu Florian Colceag va avea loc marţi, 4 noiembrie, începând cu orele 18:00, în Aula Magna, tema discuţiei fiind „Cum stimulăm sau inhibăm atenţia”.

Împreună cu publicul vom încerca să aflăm tehnici prin care îi putem determina pe copii să fie mai atenţi la şcoală, în public sau în orice grup se află. Vom putea astfel sesiza mai uşor când unui copil îi place un subiect sau o anumită activitate şi când nu şi cum putem să-i stârnim interesul astfel încât absorbţia de informaţii să fie cât mai bună. Foarte interesant este şi mecanismul prin care se inhibă atenţia unui copil, motivele pentru care cel mic îşi pierde interesul şi ce putem face în astfel de situaţii.

Prof. dr. Florian Colceag este matematician, doctor în economie, autor al unor teorii despre complexitate, specialist în modelare matematică, preşedinte al Institutului Român pentru Studii şi Cercetări Avansate Gifted Education, psihopedagog cu o experienţă vastă în antrenarea copiilor supradotaţi.

A doua conferinţă va avea loc luni, 10 noiembrie, începând cu ora 18:00, şi va fi susţinută de Urania Cremene, care va oferi o prezentare cu tema „Cum învaţă copiii şi cum le păstrăm atenţia”. Părinţii vor afla că fiecare persoană are modul ei specific de a culege informaţii şi de a le prelucra şi că procesul este diferit de la o vârstă la alta. Urania Cremene este master trainer, coach, facilitator de programe şi mama unui băieţel.

Ultima întâlnire cu publicul din această ediţie a conferinţelor „Ai Copil. Învaţă să fii părinte” va avea loc pe 18 noiembrie, începând cu orele 18:00, tot în Aula Magna. Invitatul serii va fi Maica Siluana Vlad, coordonatoarea Centrului “Sfinţii Arhangheli” din Iaşi, iar titlul conferinţei este „Ia aminte la tine”, un sfat foarte bun pentru oricine, indiferent de vârsta pe care o are. Fie că suntem părinţi sau încă nu, fie că ne adresăm nouă sau celor din jur, atenţia este un factor foarte important nu numai în comunicare, ci şi în modelarea caracterului fiecăruia dintre noi.

Prima ediţie din Iaşi a seriei de conferinţe „Ai copil. Învaţă să fii Părinte” a avut loc în 2011, fiind o premieră pentru această zonă a ţării. Adresată părinţilor care vor să înveţe cum să aibă o relaţie cât mai sănătoasă, frumoasă şi armonioasă cu copiii lor, conferinţa a reunit 350 de participanţi, mămici şi tătici veniţi nu doar din judeţul Iaşi, ci şi din judeţele Bacău şi Vaslui, dornici să petreacă o zi discutând cu specialişti în creşterea şi educarea copiilor. Evenimentul a reunit, pe parcursul celor 7 ediţii, speakeri cunoscuţi — Cristina Neguţ, dr. Raluca Ghionaru şi prof. Univ. Dr.  Pavel Chirilă, Monica Reu, Ruxandra Pârjoleanu, Cristina Trepcea, Sorin Mihalache, Diana Teodorescu, Maica Siluana şi a devenit deja un eveniment educaţional de referinţă, cu o audienţă care s-a ridicat la mii de părinţi.

INFO

Şcoala „Varlaam Mitropolitul”

Str. Lascăr Catargi nr. 33, 700107, Iaşi

www.scoalavarlaam.ro

www.gradinitabunavestire.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: