Conferinta sustinuta de Vladimir Tismaneanu la Universitatea „Al. I. Cuza Iasi”: “De ce si cum studiem comunismul. Perspective comparative”

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER), in colaborare si cu sprijinul Fundatiei Konrad Adenauer (KAS), s-a angajat sa sustina activitatea Centrului de Studii asupra Comunismului si Postcomunismului (CSCP) de pe langa Facultatea de Istorie a Universitatii “Al. I. Cuza” Iasi. O parte din fondurile KAS alocate Centrului au fost destinate proiectelor in care sunt invitati sa conferentieze la Iasi, in cadrul manifestarilor CSPC, specialisti reputati din mediul academic international.

Anul acesta, CSCP il are ca invitat pe domnul Vladimir Tismaneanu, profesor de stiinte politice la Universitatea Maryland, fost presedinte al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania si actual presedinte al Consiliului Stiintific al IICCMER. Profesorul Tismaneanu este unul dintre cei mai cunoscuti specialisti pe plan international in domeniul istoriei comunismului din Romania.

Vladimir Tismaneanu va sustine o conferinta la Iasi, miercuri 22 iunie 2011, ora 16.00, in Aula Universitatii „Alexandru Ioan Cuza”, cu tema De ce si cum studiem comunismul. Perspective comparative. Prelegerea priveste relatia dintre memoria si istoria comunismului, precum si modul in care aceasta relatie este gestionata de metodologiile actuale din stiintele politice si sociale, in Romania si tarile cu experienta similara din Europa de Est.

La eveniment vor participa ca reprezentanti din partea institutiei gazda Vasile Isan (rector al Universitatii „Al. I. Cuza”), Ovidiu Buruiana (Universitatea „Al. I. Cuza”), precum si Bogdan Cristian Iacob (secretar stiintific al Consiliului Stiintific al IICCMER), in calitate de discussant, si Adrian Cioflanca (director de departament in IICCMER), in calitate de moderator.

Conferinta este organizata de IICCMER, CSCP, Facultatea de Istorie a Universitatii “Al. I. Cuza”, cu sprijinul Fundatiei Konrad Adenauer.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: