Conferinta si lansare de carte: ‘Maxilarul inferior’ de Doina Uricariu

Miercuri, 8 decembrie 2010, la ora 14.00, in Sala Senat a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Doina Uricariu va sustine o conferinta pe tema „Memoria textului si textul memoriei”, prilej cu care va avea loc si o discutie despre Maxilarul inferior, volumele de memorialistica ale autoarei (Polirom, 2010).
Vor participa la discutie: Emanuela Ilie, Loredana Opariuc, Bogdan-Petru Maleon
Moderator: Adrian Serban

In aceeasi zi, de la ora 18.00, la Libraria Avant-Garde (Str. Lapusneanu, nr.16, parter), va avea loc lansarea volumelor. Alaturi de autoare, prezinta: Lucian Vasiliu, Ioan Holban

Cu un titlu inspirat de istoria personala a tatalui autoarei, care a fost ranit in al doilea razboi mondial la Oarba de Mures si si-a pierdut mare parte din mandibula, volumele de memorialistica ale Doinei Uricariu sint construite asemenea unuia scris la doua miini.
Cele doua volume din Maxilarul inferior spun povestea vietii autoarei, a calatoriilor si a lecturilor sale, a parintilor sai, a Regelui Mihai si a Reginei Ana. De asemenea, sint evocate intimplari si intilniri ale acestora cu Pan Halippa sau generalul Macici, Marie-France Ionesco, Arsavir Acterian, Alexandru Paleologu, Julia Kristeva, Emil Cioran, Nicolae Steinhardt, Doina Cornea, Marian Papahagi.
Amintirile il au in prim-plan pe tatal autoarei, dar si numeroasele personalitati intilnite, in timp ce convorbirile cu Regina Ana se constituie intr-o veritabila istorie a secolului XX european si a caselor regale din Europa.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: