Conferința RePatriot la Iasi

Marți, 15 august, de la ora 15:00, vă invităm la Conferința RePatriot de la Iași, organizată în cadrul “Sărbătoarea Diasporei – Iașul este acasă”, unde se vor reuni membrii Romanian Business Leaders, români de dinaspora, antreprenori și demnitari locali, personalități ale Iașului și invitați care susțin proiectul RePatriot. Se va discuta discuta despre oportunitățile de afaceri din Iași, cum le poți valorifica, dezvolta, finanța și cum poți lega parteneriate.

Diaspora poate juca un rol major în dezvoltarea locală și poate sprijini conectarea puternică a Iașului la oportunitățile din alte țări. Merg la Iași pentru a încuraja administrația locală pe drumul atragerii antreprenorilor și talentelor care au migrat, cât mai aproape de Țară. Dezvoltarea României depinde de buna administrare, de investiţii şi de întreprinzători. Ţara are nevoie de oameni cu iniţiativă, buni meseriași care să aibă o atitudine occidentală faţă de muncă. Primii investitori la care ne gândim sunt românii care au plecat. Aceştia ar trebui sprijiniţi şi administraţia locală să fie alături de ei”, spune Marius Bostan, inițiatorul proiectului RePatriot.

Vor participa la conferinta: Iulia Scântei – Senator de Iași, Mihai Chirica – Primar Iași, Dragoș Anastasiu – Președinte Eurolines, Felix Pătrășcanu – Co-fondator FAN Courier, Mirabela Miron – Președinte Avisso, Gabriel Aftenie – Fondator Babilon Consult, Sergiu Manofu – Fondator Travel Ideea, Simona Pirtea – Antreprenor, Andra Giucă – CEO Voss Review, Lidia Burluc – Iceberg, Mihai Dohotar – Antreprenor în Grecia și România, Valentin Făgărășian – Antreprenor în Italia și România, Ciprian Petrini – Repatriat din USA și Manager Sourcetask Solutions, Florentin Boda – Fondator General Survey Corporation, Dan Grigoraș, Cristi Chițu – Patiseria Tineretului, Dan Zaharia – Senior Consultant Extind, Andreea Cristinari – CEO Identity, Nicuța Enache – Osteria Ciao Niki, Hilde Brandl – Fondator Unith2Be Architecture, Felix Tătaru – Președinte GMP Group, Marius Bostan – Antreprenor și inițiatorul proiectului RePatriot.

Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, susține proiectul RePatriot încă de anul trecut, când au organizat prima ediție “Sărbătoarei Diasporei – Iașul este acasă”, iar anul acesta continuă tradiția:

La fel ca fiecare dintre dumneavoastră, sufletul mi-a rezonat de emoție și de mândrie când am aflat de gestul nobil al ieșeanului nostru Florin Morariu de la Londra, care a pus viața altora mai presus de propria viață și pentru care singura dorința a fost aceea de a ajuta, de a acționa, de a salva. Oameni ca Florin sunt eroii noștri de fiecare zi, eroi și exemple de viață și de reflecție asupra rolului nostru în această lume atât de fragilă și din ce în ce mai greu de protejat. Iașul este orașul în care Florin și alte mii de ieșeni răspândiți în toate colțurile lumii trebuie să se regăsească mereu, ACASĂ. Și orașul din care să nu mai dorească să plece niciodată.Orașul la care să simtă că se pot întoarce, oricând, cu speranța că nimic nu e imposibil, nimic nu e pierdut, nimic nu e prea greu.

Agenda preliminară a evenimentului “Sărbătoarea Diasporei – Iașul este acasă”, din 14-16 august, poate fi vazută AICI.

INFO

repatriot.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: