Conferinta regionala ”Autismul – Modele de integrare a copiilor cu autism in invatamant. Metode de interventie. Comunicarea alternativa”

afis-autism-iunie-8-9-2012-star of hope

Fundaţia Star Of Hope Romania, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi Facultatea de Asistenţă Socială – Universitatea „Petre Andrei” din Iaşi, organizează Conferinţa Regională cu tema “Autismul – Modele de integrare a copiilor cu autism in invatamant. Metode de intervenţie. Comunicarea alternativă”. Evenimentul va avea loc la Universitatea “Petre Andrei” din Iaşi, Aula Magna – 8, 9 Iunie 2012

  • În data de 8 Iunie 2012 sunt invitaţi să participe cadre didactice, studenţi, profesionişti care lucrează cu tineri/copii cu Tulburări din Spectrul Autist.
  • În data de 9 Iunie 2012 sunt invitaţi părinţii care au copii/tineri cu Tulburări din Spectrul Autist.

Lectorul principal al acestei Conferinţe regionale este psihopedagogul Inger Lilja, expert din Suedia, cu experienţă de peste 30 ani în educarea, instruirea profesioniştilor care lucrează în domeniul educaţiei inclusive, cu elevi care au Tulburări din Spectrul Autist sau alte dizabilităţi. Inger Lilja a susţinut cursuri de formare pentru cadre didactice, specialişti din Rusia, România, Letonia, China, Moldova.

Alături de specialistul din Suedia, va susţine o sesiune Conf. dr. Alois Gherguţ, Prodecan Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei – Universitatea Al. I. Cuza Iaşi.

Fundaţia Star of Hope luptă pentru integrarea în comunitate a copiilor cu dizabilităţi. Împuternicirea părinţilor reprezintă o prioritate a organizaţiei noastre. În prezent, în reţeaua noastră există 9 asociaţii ale părinţilor care au copii cu Sindrom Down, Autism şi Deficienţe Neuro-Motorii. Aceste asociaţii dezvoltate cu suportul Fundaţiei Star of Hope România în judeţele Iaşi, Botoşani şi Vaslui însumează peste 500 de părinţi. În judeţul Iaşi, cu sprijinul fundaţiei noastre, s-a înfiinţat Asociaţia părinţilor care au copii cu Autism – ANCAAR, filiala Iaşi; Preşedintele acestei asociaţii, doamna Carmen Ghercă, va împărtăşi din experienţa sa şi isi  va prezenta cartea „Suflete în culori”.

Participanţii vor primi Diplomă de participare eliberată de organizatori.

INSCRIERE

Înscrierea se realizează prin completarea formularului de înscriere online adresa www.starofhope.ro , sau trimiterea prin fax la nr. 0232 215161.

INFO

Fundaţia Star of Hope Romania este o organizaţie neguvernamentală românească, apolitică, înfiinţată în anul 1998, cu sediul central la Iaşi. Misiunea fundaţiei este de a îmbunătăţi calitatea vieţii copiilor aflaţi în dificultate, în special a copiilor cu dizabilităţi. Organizaţia a înfiinţat 4 Centre de zi pentru copii cu dizabilităţi în Iaşi, Dorohoi, Bârlad, Botoşani şi 2 Centre de zi pentru copii aflaţi în dificultate în Botoşani şi Huşi.

În judeţul Iaşi, în decembrie 2010, a fost inaugurat Centrul Regional de REABILITARE “Steaua Speranţei” care oferă servicii sociale copiilor cu nevoi speciale din toată zona Moldovei.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: