Conferinţa “Piața asigurărilor în Moldova”. Invitat special: Mişu Negriţoiu

zf-asigurari-iasi

Ziarul Financiar și Omniasig organizează joi, 12 noiembrie, conferința “Piața asigurărilor în Moldova. Cum pot contribui asigurările la dezvoltarea afacerilor locale?” la Hotel Internaţional Iaşi, Sala Magnum, cu începere de la ora 09.00.

Invitatul special al acestei conferinţe este domnul Mişu Negriţoiu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

Anul 2015 a fost <anul reformei în asigurări>, ASF concentrându-și eforturile pe de o parte pentru promovarea unui pachet legislativ armonizat cu normativele europene și care pune baze solide pentru creșterea acestui sector în următorii 10-15 ani, iar pe de altă parte pentru a gestiona procesul inevitabil de consolidare a pieței prin aplicarea consecventă a normelor de supraveghere, în virtutea misiunii de protejare a asiguraților și de menținere a stabilității pieței asigurărilor”, spune Mișu Negrițoiu, președintele ASF.

Sucursalele locale ale companiilor de asigurări subscriu anual prime de aproximativ 700 milioane de lei în Moldova, la jumătate faţă de primele raportate în Transilvania, de exemplu, cea mai dinamică regiune a economiei locale. Peste o treime din afacerile asiguratorilor din Moldova vin din doua judeţe, Iaşi şi Suceava, fapt care scoate în evidenţă concentrarea industriei de profil în jurul a doi poli regionali. Această caracterizare scoate la lumină potenţialul de business ce poate fi exploatat aici, potenţial care ar putea face din Moldova o regiune în care afacerile să crească într-un ritm mai accelerat decât în alte zone.

Îi aşteptăm pe reprezentanţii mediului financiar-bancar şi de asigurări din Moldova, pe antreprenori şi reprezentanţi ai companiilor din regiune la o dezbatere despre cum pot contribui asigurările la dezvoltarea mediului de business local” spune Sorin Pîslaru, Redactor Şef Ziarul Financiar.

De asemenea, în cadrul evenimentului vor fi abordate şi alte teme de interes precum: statistici, tendinţe şi perspective privind piaţa asigurărilor din Moldova, soluţii pentru creşterea businessului de asigurări facultative, aşteptările clienţilor referitoare la caracteristicile poliţelor şi a tarifelor, impactul brokerilor asupra relaţiei asigurat-asigurator, diferenţa de abordare a asigurării între antreprenori locali şi multinaţionale sau rolul asigurărilor non-auto pentru dezvoltarea business-ului.

Accesul la acest eveniment este GRATUIT, in limita locurilor disponibile. Pentru a participa la eveniment, vă rugăm să completaţi cu atenţie formularul de inregistrare!

Partener media local: Ziarul de Iasi

INFO

www.zf.ro/conferinte

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: