Conferință online „Viața și Pandemia”

Conferință online de anvergură dedicată strângerii de fonduri pentru Bursele Rotary Academica. Invitatul special al evenimentului „Viața și Pandemia” este Excelența Sa Andrew Noble, Ambasadorul Marii Britanii la București. Fondurile colectate din donații vor fi direcționate către programul de burse ROTARY ACADEMICA.

Cum va arăta viața după pandemie? Să ne fie frică de viitor sau să privim aceste schimbări ca pe niște oportunități? Aceste sunt câteva dintre temele care vor fi abordate în cadrul primei ediții a Conferințelor Rotary Club Iași Curtea Domnească – „Viața și pandemia”.

Evenimentul se va desfășura online, sub forma unui webinar, pe data de 25 iunie 2020, începând cu ora 17.00 și îl va avea ca invitat special pe Excelența Sa, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord în Romania, dl Andrew Noble.

Conferința va fi structurată pe două paneluri. Primul panel va fi dedicat sectoarelor Educației și Sănătății și îi va avea ca invitați pe Viorel Scripcariu, rectorul Universității de Medicină și Farmaciei „Grigore T. Popa” Iași, Constatin Cucoș, profesor universitar în cadrul Facutății de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea Al.I.Cuza Iași, Mircea Nedea, profesor biologie Colegiu Costache Negruzzi Iași și Daniel Timofte, director medical Spitalul Clinic Județean de Urgențe „Sf. Spiridon” Iași

Cel de-al doilea panel este rezervat domeniilor Economic și Dezvoltării Urbane și îi va avea ca speakeri pe Mihai Driscu, președinte al Ordinului Arhitecților din România – filiala Iași, Traian Luca, CEO Gemini CAD Solution, Toni Hrițac, redactor șef „Ziarul de Iași” și Alexandrina Dinga, președinte Asociația CIVICA.

Chiar dacă nu am rezolvat încă toate problemele prezentului, este important să ne uităm la cum va arăta viitorul după criza COVID-19, care a supus lumea întreagă la provocări inimaginabile. Economia, sănătatea, educația, dezvoltarea urbană, toate sunt sectoare care au fost și încă sunt afectate de noua ordine dictată de criza sanitară mondială. Conferința își propune să scoată la iveală lecțiile acestei pandemii și să pună accent pe cum ne putem adapta noilor realități”, precizează Radu Ciorap, președintele Rotary Club Iași Curtea Domnească.

Conferința are un fundament caritabil, având ca scop strângerea de fonduri pentru BURSELE ROTARY ACADEMICA. Prin acest proiect, 17 studenți provenind din medii defavorizate și cu o situație financiară precară, dar cu rezultate excepționale la învățătură sunt susținuți financiar să își finalizeze studiile. Bursele oferite sunt de 1.000 lei / lună / student, pentru fiecare an universitar.

„BURSELE ROTARY ACADEMICA reprezintă un program complex, în care componenta financiară se îmbină cu activitatea de mentorat, având ca scop sprijinirea unor tineri valoroși, dar cu posibilități materiale deficitare, aflați în primii ani de facultate. Programul este un exemplu de altruism pentru întreaga societate și ar putea fi multiplicat în fiecare centru universitar din țară cu ajutorul Cluburilor Rotary și a comunităților în care acestea își desfașoară activitatea. Aflat în cel de-al doilea an, programul de burse are un buget important, generat în primul rând de sponsori, dar și de membrii Cluburilor Rotary din Iași, cărora, deopotrivă, le mulțumim pentru că ne sunt alături”, a declarat Cătălin Neagu, coordonatorul programului BURSELE ROTARY ACADEMICA.

Înscrierea la conferință se face accesând pagina evenimentului: www.facebook.com/events/259567548633807 Donațiile se pot face prin plata direct cu cardul, accesând link-ul: app.eventway.io/e/conferinta-online. Fiecare dintre noi putem sprijini acești tineri să își urmeze visul, donând pentru Bursele Rotary Academica!

INFO

Rotary Club Iasi Curtea Domneasca

www.facebook.com/iasicurteadomneasca

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: