Conferința Martin S. Martin: Scurt istoric al medicinei americane

Vă invităm la o nouă manifestare din seria Conferințelor „Grigore T. Popa”: marți, 2 martie 2021, la ora 18.00, cunoscutul chirurg cardiolog Martin S. Martin ne va prezenta un scurt istoric al medicinei americane.

Martin S. Martin (numele oficial, începând din 1990, al lui Martin Ştefan Constantinescu) s-a născut la 28 septembrie 1942 la Bucureşti. A fost unul dintre cei mai talentaţi chirurgi pe care i-a avut Clinica de chirurgie cardiovasculară de la Spitalul Fundeni. A făcut parte din seria chirurgilor de aur ai acestui spital, compusă din Dan Setlacec, Eugen Proca, Mihai Stăncescu, Ion Socoteanu, Gheorghe Olănescu, Ludovic Ionescu, Mihnea Ionescu etc.

În ciuda valorii sale, recunoscută deopotrivă de colegi şi de pacienţi, a fost exclus din învăţământul universitar, determinându-l să părăsească definitiv ţara în vara lui 1985. A ajuns în Statele Unite, unde a practicat timp de nouăsprezece ani cardiologia intervenţională în Chattanooga, Tennessee.
În același timp este și un excelent publicist și scriitor. Titluri apărute la editura Humanitas: „Spitalul Fundeni. Istorie şi destine” (2004), „America povestită unui prieten din România” (2012) şi a traducerea volumului autobiografic al dr Marius Barnard „Momente-cheie dintr-o viaţă în slujba binelui. Amintirile unui chirurg legendar” (2013).

Platforme pe care se va transmite conferința online și detalii de logare:

Link ZOOM: https://zoom.us/j/94373427048…
Meeting ID: 943 7342 7048
Passcode: 542372
Link Youtube: https://youtu.be/eOABNmiVEEQ
Live Facebook: https://www.facebook.com/UMFGrigoreTPopaIasi

Eveniment realizat în parteneriat cu Editura Humanitas.

INFO

www.umfiasi.ro

www.facebook.com/UMFGrigoreTPopaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: