Conferința ”Locuri și părți ale dezbaterii în Belgrad” sustinuta de Nebojša Milikić la UAIC

Departamentul de Științe Politice, Relații Internaționale și Studii Europene vă invită să participați la conferința: ”Locuri și părți ale dezbaterii în Belgrad” sustinuta de Nebojša Milikić(Cultural Center Rex, Belgrade).

Moderator: Ovidiu Gherasim-Proca. Vineri, 27 octombrie, ora 14:00, Sala D2 (corp D, etaj I )

În ultimii ani, recesiunea economică a fost însoțită de transformări politice, conflicte și mișcări sociale de mare amploare. Mișcările de protest pentru democrație și împotriva inegalității sociale au generat efecte ce depășesc cu mult sfera politicii naționale. Au îndepărtat bariere în calea participării, ignorând granițele dintre state. Din nefericire, alte bariere au început să le înlocuiască pe cele vechi. Realitățile geopolitice, dezbaterile referitoare la migrație și mișcările politice naționaliste remodelează contextul mobilizării politice.

Seria de conferințe PATTERNS Lectures „Granițe, bariere și cultura protestului. Noua politică a mișcărilor sociale în Europa Centrală și de Est” își propune să aducă în dezbatere aceste transformări și să prezinte unele dintre conceptele sau modelele de analiză fără înțelegerea cărora barierele ce se ridică în interiorul și la granițele externe ale Uniunii Europene devin incomprehensibile.

Nebojša Milikić Lucrător cultural și manager, cercetător și activist, locuiește și lucrează în Belgrad, Serbia. A studiat și a lucrat la Institutul de Geologie Regională și Paleontologie din Belgrad (Magister, 2000), a urmat studiile Școlii de Istorie și Teorie a Imaginii a Centrului de Artă Contemporană din Belgrad (1999-2001) și programul de studii al Centrului de Studii Queer din Belgrad (2012-2014). Din 1995 este implicat în activismul politic și organizațional, în practica artistică și curatorială a artelor vizuale și relaționale. A inițiat, realizat sau co-realizat numeroase programe și proiecte culturale și artistice, în Serbia și în străinătate. A participat la mai multe proiecte de cercetare independente și campanii activiste. Scrie despre producția culturală și artistică, despre subiecte politice și ideologice. Din 1999, lucrează în Centrul Cultural Rex din Belgrad, în calitate de inițiator și coordonator al programelor de dezbatere și al programelor de democratizare și descentralizare a culturii. Este unul dintre fondatorii organizației culturale neguvernamentale ReEX, dedicat luptei împotriva revizionismului istoric și negaționismului.

INFO

Universitatea ”Al. I. Cuza” Iasi

www.uaic.ro

www.facebook.com/UAICdinIASI

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: