Conferinta Internationala “O suta de ani dupa Hubert Schmidt: Cooperare romano-germana in arheologie”

Centrul Cultural German Iasi va invita la conferinta internationala „O suta de ani dupa Hubert Schmidt: Cooperare romano-germana in arheologie” ce va avea loc la Iasi intre 12 si 13 iunie in biblioteca Academiei Romane – filiala Iasi.  Conferinta este organizata de Deutsches Archälogisches Institut Berlin – Eurasienabteilung, Römisch-Germanisches Komission si Institutul de Arheologie Iasi in colaborare cu Centrul Cultural German Iasi .

Biblioteca Academiei Romane – bdul Carol I nr. 8
12 iunie: 09.00 – 17.30
13 iunie: 09.00 – 17.30

In 2010 s-au implinit o suta de ani de cand Hubert Schmidt a inceput sapaturile la situl arheologic Cucuteni. A fost prima sapatura arheologica a unui om de stiinta german in Romania si momentul nasterii unei culturi fascinante din secolele V si IV d.e.n.

Aceasta aniversare este o ocazie de a trece in revista diversitatea cooperarilor romano-germane in arheologie din ultimii o suta de ani. In acelasi timp, prezentarea proiectelor de cercetare actuale ne ofera oportunitatea de a privi inainte.

 

Lucrarile vor fi sustinute in limba germana.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: