Conferinta internationala New Cities

Asociația culturală ProEvent și agenția de comunicare ABplus Events cu suportul Ordinului Arhitecților Filiala Iași și Ambasadei Olandei aduc în centrul atenției conceptul „Green City”și principiile sale, create și dezvoltate de experții olandezi.

Invitați de renume: arhitecți urbaniști și peisagiști recunoscuți, ambasadori și antreprenori se vor reuni în Iași, la Palatul Culturii, în data de 5 Aprilie 2017, într-o conferință inspirațională denumită ”New Cities”.

Evenimentul se adresează arhitecților, constructorilor, urbaniștilor, administrației locale dar și contractorilor. În cadrul conferinței se vor prezenta studii de caz constituite din proiecte recent premiate în competițiile de profil, proiecte prezentate chiar de autorii lor.

Conferințele Internaționale Inspiraționale „New Cities” abordează o nouă viziune de dezvoltare a orașelor adaptate la provocările urbane contemporane și calitatea vieții în oraș. Conferințele dezvoltă filosofia unui „oraș uman”, promovând participarea și implicarea în viața orașului, a modului în care individul trebuie să fie adus înapoi în centrul discuției despre viitorul planificării urbane.

Green is not the only solution, but there is no solution without green” declara parintele conceptului Green City, Niek Roozen aflat București, în 2016, la invitația asociației PRO event.In cadrul conferinței NEW CITIES experți olandezi și români vor împărtași din experința lor de a crea spații urbane de mare calitate, plăcute și echilibrate.

Conferința dezvoltă filosofia unui „oraș uman”, promovând participarea și implicarea în viața orașului, a modului în care individul trebuie să fie adus înapoi în centrul discuției despre viitorul planificării urbane.

Olanda este reprezentată la conferință de excelența sa, doamna Stella RONNER-GRUBAČIĆ, Ambasador al Regatului Țărilor de Jos în România și de doi experimentați arhitecți: Adriaan MOUT, LEVS architecten și Eva Radionova, Novascape.

Adriaan MOUT este arhitect și partener în cadrul LEVS ARCHITECTEN, birou înființat la Amsterdam încă din 1989. La New Cities Iași, Adriaan Mout va susține prezentarea “Dutch livability” – care va aduce în prim plan expertiza unică olandezilor de a crea spații urbane plăcute și echilibrate

LEVS architecten dezvoltă proiecte în Europa, Rusia și Africa. În expertiza biroului sunt incluse proiecte de anvergură în domeniul rezidențial, sănătate, cultură, educație, clădiri cu funcțiuni complexe, cu roluri mixte, precum și proiecte de planificare urbană.

Eva RADIONOVA va prezenta o selecție de proiecte dezvoltate de către Novascapes în Rotterdam, Atena și zona arctică, bazându-se pe abordări care combină propria expertiză din diferite discipline, pentru a crea un mediu sănătos și un spațiu urban de înaltă calitate.

Programul conferintei este disponibil AICI.

INFO

rba.share-architects.com/rba-iasi-2017

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: