Conferinta Internationala de Criminalistica – Fii Criminalist ! 2.0 / 5-6 aprilie

Conferința Internațională de Criminalistică FII CRIMINALIST! 2.0

În intervalul 5-6 aprilie 2014 va avea loc Conferinta Internatională de Criminalistică în Aula Magna a Universitătii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Conferinta este organizată de Grupul de initiativă al Masteranzilor de la Criminalistică în parteneriat cu Facultatea de Drept, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi si cu sprijinul ELSA Iaşi (Asociatia Europeană a Studentilor la Drept). Ideea acestui eveniment a venit în urma informatiilor de cele mai multe ori eronate pe care le promovează filmele si serialele artistice, creând în mintea celor care urmăresc aceste productii impresia că în România, domeniul criminalisticii este aproape ineficient sau chiar precar.

În aceste două zile participantii vor intra în contact cu numeroase cadre universitare, doctoranzi, specialişti şi experti criminalisti, precum şi alţi reprezentanti ai sistemului de justiţie penală.

Sâmbătă, 5 aprilie, vor sustine prelegeri  Sebastiano BRIGANTI – avocat în cadrul Baroului din Roma, Italia, lect. univ. sup. Igor Sevcenco – decan al Facultătii de Drept din cadrul Universitătii de Stat „B. P. Hasdeu” din Cahul, alături de dumnealui vor fi prezente si alte personalităti importante din mediul academic din Republica Moldova; prof. univ. dr. Lucian IONESCU – expert  criminalist, membru al Asociatiei Expertilor si Evaluatorilor de Artă din România, Bucureşti, conf. univ. dr. Gabriel Ion OLTEANU, Bucureşti, ing. Gabriel PĂDURARU – expert criminalist în cadrul Laboratorului Interjudetean de Criminalistică din Iasi, comisar Dan PANŢIRU – specialist criminalist în cadrul Biroului de Investigaţii Tehnico – Ştiinţifice a Locului Faptei, I.P.J. Iasi. Din cadrul Universitătii „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi prelegerile vor fi sustinute de către  conf. univ. dr. Doina HUMELNICU si lect. univ. dr. Cătălin BORCIA de la Facultatătile de Chimie, respectiv Fizică, prof. univ. dr. Ionel MANGALAGIU, Decan al  Facultătii de Chimie, lect. univ. dr. Cristian TUDOSE, Facultatea de Biologie, lect. univ. dr. Daniel ATASIEI, Coordonator al Masterului de Criminalistică, Facultatea de Drept, Avocat în Baroul Iasi.  Tot sâmbătă,  după coffee break, participantii vor putea lua parte la workshop-urile sustinute de masteranzii de la criminalistică. Printre activitătile practice se numără: Luminol si testul Kastle Meyer, workshop destinat detectiei sângelui prin anumite metode chimice, Amprente, Poligraf si Comportament uman.

Duminică, 6 aprilie,  vor fi prezenti prof. univ. dr. Lucian IONESCU, Cristina FILIP, Şef Laborator Interjudetean de Criminalistică Iasi, sef lucrări Anton KNIELING – medic primar legist, Institutul de Medicină Legală Iaşi, inspector principal Ioan Cristinel NEGRU, agent sef Mihăiţă DĂNCEANU – tehnician criminalist în cadrul Biroului de Investigaţii Tehnico – Ştiinţifice a Locului Faptei, I.P.J. Iasi, lect. univ. dr. Valentin POHOAȚĂ si lect. dr. Viorel ANIŢĂ de la Facultatea de Fizică, Universitatea „Alexadru Ioan Cuza” Iasi si un ofiţer din cadrul Biroului de Combatere a Crimei Organizate. După pauză, între orele 13:00 si 14:00 va avea loc prezentarea Laboratorului Mobil de Criminalistică, iar începând cu orele 15:00 se vor sustine workshop-urile de Balistică si traseologie, FTIR si Profiling.

Conferinta se va încheia cu organizarea unei tombole pentru participantii care s-au remarcat în timpul workshop-urilor, precum si decernarea diplomelor.

INSCRIERE

Vă rugăm să citiți cu atenție formularul de înscriere înainte de a-l completa deoarece nu vor fi acceptate dublele înscrieri, iar cererile deja trimise pentru înscriere nu vor putea fi modificate. De asemenea, vă rugăm să fiți siguri în privința workshop-urilor deoarece numărul de locuri este limitat, dată fiind natura acestora. Numărul stabilit pentru fiecare workshop este de 10-15 participanți, pentru că atât permite spațiul și trebuie respectate regulile de protecție a muncii.

Pentru inscriere: fiicriminalist.eventbrite.com

INFO

www.crimeanalistik.info

facebook.com/CrimeAnaliStik

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: