Conferinta Internationala a Societatii Romane de Hipertensiune

Iasul va deveni capitala hipertensiunii arteriale, în perioada 21-23 iunie, cand se va desfasura Prima Conferinta Internationala a Societatii Romane de Hipertensiune, la Biblioteca Centrala Universitara „Mihai Eminescu”. Evenimentul este organizat sub egida Academiei de Stiinte Medicale si are girul Societatii Europene de Hipertensiune.

Evenimentul este organizat sub egida Academiei de Stiinte Medicale si are girul Societatii Europene de Hipertensiune.

Manifestarea se bucura de prezenta unor personalitati marcante de renume international care vor sustine lucrari în cadrul evenimentului dintre care amintim: prof. univ. dr. Josep Redon – Presedintele Societatii Europene de Hipertensiune, prof. univ.dr. Peter Nilsson, prof. univ. dr. Anthony Haegerty – Presedintele Societatii Internationale de Hipertensiune, prof. univ. dr. Giuseppe Mancia, prof. univ. dr. Margus Viigimaa, prof. univ. dr. Ramon Hermida, prof. univ. dr. Alberto Zanchetti.

“Prima Conferinta Internationala a Societatii Romane de Hipertensiune se bucura de cele mai bune referinte. Girul Societatii Europene de Hipertensiune, precum si participarea unora dintre cei mai importanti hipertensiologi din lume garanteaza desfasurarea unui eveniment la cel mai înalt nivel stiintific, dar si buna colaborare dintre Societatea Romana de Hipertensiune cu alte societati de profil din lume” a declarat prof.univ.dr. Maria Dorobantu, Presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

Manifestarea va dezbate tematica hipertensiunii arteriale în corelatie cu alte specializari si va reuni profesionisti din domeniile medicinei interne, cardiologiei, diabetologiei, nefrologiei si medicinei de familie.

Principalele subiecte abordate în cadrul conferintei sunt: HTA si Diabetul zaharat, Abordarea pacientului cu HTA în cabinetul medicului de familie, HTA si îmbatranirea vasculara, HTA si accidentul vascular cerebral, HTA si inima, HTA reno-vasculara, HTA la bolnavul cu insuficienta renala cronica,  Variatiile tensiunii arteriale si riscul cardiovascular, Obezitatea si HTA si HTA hipokaliemica.

În cadrul evenimentului se vor desfasura si patru ateliere despre hipertensiune la care medicii prezenti vor putea participa gratuit. Cele patru ateliere abordeaza ca tematici: masurarea tensiunii arteriale si monitorizarea ambulatorie, polisomnografia în diagnosticul sindromului de apnee în somn, conditiile de aplicare la Forurile Europene de HTA si evaluarea afectarii de organ tinta la pacientul hipertensiv.

Deasemenea, tot la Prima Conferinta Internationala a Societatii Romane de Hipertensiune vor fi anuntate si rezultatele Studiului SEPHAR II, al doilea Studiu Epidemiologic asupra Prevalentei Hipertensiunii Arteriale si a Riscului Cardiovascular în Romania, realizat în perioada octombrie 2011 – martie 2012 de Societatea Romana de Hipertensiune, sub egida Ministerului Sanatatii.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: