Conferință interdisciplinară anuală a doctoranzilor preocupați de studiul totalitarismului în Europa Centrală și de Est

Conferință interdisciplinară anuală a doctoranzilor preocupați de studiul totalitarismului în Europa Centrală și de Est afisMarți și Miercuri, 4-5 decembrie 2012, se va desfășura la Iași prima conferință interdisciplinară anuală a doctoranzilor preocupați de studiul totalitarismului în Europa Centrală și de Est

Centrul de Studii asupra Comunismului şi Postcomunismului (CSCP) în parteneriat cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER), Fundaţia Konrad Adenauer și Facultatea de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași vă invită la conferinţa „A Cross Disciplinary Exploration on Central and East-European Totalitarianism(s)”. 1st Annual Interdisciplinary Conference on Totalitarianism for PhD Students.

  • Conferința se va desfășura în zilele de marți, 4 decembrie 2012, orele 9.00- 20.00, și miercuri, 5 decembrie 2012, orele 9.00-14.00, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în Corpul H (Casa Catargi), Sala H1, Bd. Carol I, nr. 11, Iaşi.

Vor participă doctoranzi preocupați de studiul totalitarismului, în particular de cel al comunismului, implicați în programe doctorale la Belgrad (University of Belgrade), Brașov (Universitatea „Transilvania”), București (Universitatea din București, Școala Națională de Studii Politice și Administrative), Budapesta (Central European University, Eötvös Loránd University), Chișinău (Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”), Cluj-Napoca  (Universitatea „Babeș-Bolyai, Institutul de Istorie „George Barițiu”), Florența (European University Institute), Iași
(Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”), Londra (University College), Kiev (National University of „Kyiv-Mohyla Academy”), Poznan („Adam Mickiewicz” University) și Vercelli (University of Oriental Piedmont). Lucrările au fost grupate în cinci secțiuni: A Difficult Relationship: the Communist State and its Religious and Ethnic Minorities; Ideology, Censorship and Official Propaganda; The Official Memory of the Party-State, the Memory of the „Others”; Life Trajectories Dealing with Radical Changes: Case-studies; European Communist Regimes Facing Disintegration.

Keynote speakers vor fi prof. univ. dr. Igor Cașu, de la Facultatea de Istorie a Universității de Stat din Moldova, și lector dr. Ruxandra Ivan, de la Facultatea de Științe Politice a Universității din București. Moderatori: dr. Ștean Bosomitu și dr. Andrei Muraru, de la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, dr. Dorin Dobrincu, de la Centrul de Studii asupra Comunismului și Postcomunismului, conf. univ. dr. Lucian Leuștean, de la Facultatea de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, și dr. Cătălina Mihalache, de la Institutul de Istorie „A.D. Xenopol”.

Pentru informaţii suplimentare: Ovidiu Mihăiuc, Secretar CSCP – tel. 0723.339.254.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: