Conferința interactivă „Despre artă și creier” cu expertul de artă belgian, Prof. Univ. Dr. Jan de Maere

Cum privim o operă de artă și care este efectul pe care un tablou îl are asupra fiziologiei creierului nostru? Care este legătura dintre emoții, rațiune și intuiție atunci când ne aflăm în fața unei opere de artă? Cei curioși sunt invitați la un eveniment original, în care vor afla mai multe despre secretele creierului și ale artei de la un cunoscător cu o expertiză internațională, Prof. Univ. Dr. Jan de Maere.

Hubrica organizează miercuri, 14 iunie, de la ora 19:00, la Palatul Culturii, Sala „Henri Coandă”, conferința interactivă în limba engleză „Despre artă și creier”, susținută de renumitul expert de artă belgian, Prof. Univ. Dr. Jan de Maere.

Jan de Maere este Profesor invitat la Universitatea Duke, N.C. USA, Doctor Honoris Causa a Univ. de Artă și Design Cluj Napoca, Membru alumni al Academiei Regale de Științe, Litere și Arte frumoase din Belgia, curator, istoric de artă cu o expertiză internațională, autor de cărți și articole despre artă, neurofiziologie și istorie, jurnalist.

Parteneri în organizarea evenimentului sunt Complexul Național Muzeal „Moldova” Iași și Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași. Conferința face parte din proiectul „Sistem inovativ de mediere artistică interactivă destinat valorificării patrimoniului de artă al muzeelor din România” (SIMAP), un demers de cercetare colaborativă aplicativă care propune o nouă abordare privind patrimonializarea.

 

Hubrica este un spațiu comun de lucru pentru artiști, arhitecți, cercetători ITC, designers, makers, cu sediul în atelierele de proiectare ale fostei fabrici de mobilă Moldomobila, pe care le-a revitalizat printr-un design modern.

INFO

HUBRICA

Strada Bucium 34 – Moldomobila, poarta 1, Iasi

E-mail: hubrica.ro@gmail.com

www.facebook.com/Hubrica

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: