Conferinta ,,Despre tezaurizarea culturii”, sustinuta de Catalin Stefanescu

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi va invita luni, 16 mai 2011, ora 14.00, in Aula Magna ,,Mihai Eminescu” la conferinta cu tema ,,Despre tezaurizarea culturii”, sustinuta de Catalin Stefanescu.

Evenimentul se inscrie in seria conferintelor initiate de Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iasi in anul 2011, in cadrul carora au fost invitati: exploratoarea Uca Marinescu, criticul literar si scriitorul Dan C. Mihailescu, actorul Victor Rebengiuc si regizorul Stere Gulea.

Catalin Stefanescu este, din 1999, realizator si gazda a programului Garantat 100%, una dintre cele mai longevive si apreciate emisiuni culturale din Romania.

Nascut pe 29 decembrie 1968 la Ramnicu Valcea, Catalin Stefanescu a absolvit in 1995 Facultatea de Litere a Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

Membru al Asociatiei Internationale a Criticilor de Teatru si membru UNITER, Catalin Stefanescu a obtinut numeroase premii pentru reportajele si filmele documentare realizate sub acest generic: intre 2003 si 2006 – Premiul APTR pentru emisiune culturala si pentru magazin cultural, in 2002 – Premiul pentru cel mai bun documentar romanesc – Penitenciar (prezentat, printre altele, la Festivalul International de Film Antropologic – Sibiu).

In 2002 a luat Marele Premiu TELEVEST (la Timisoara) – pentru Regizorul… si Premiul CNA pentru cel mai bun program local de televiziune – Garantat 100%, iar in 2010 a primit Premiul Flacara pentru jurnalism.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: