Conferinta “Designul francez in perioada interbelica, intre Modernism si Art Déco”

Conferinta sustinuta de Luminita BATALI
Miercuri, 2 mai, ora 12.00
Sala „B. Fondane”, Institutul francez Iasi
Conferinta are la baza lucrarea „Introducere in istoria designului” aparuta in 2010 la Editura Fundatia Ileana

„Introducere in istoria designului”, carte publicata de Luminita Batali in 2010, trateaza principalele fenomene istorice, miscari artistice si personalitati care au avut un impact decisiv asupra creatiei de design in secolele al XVIII-lea, al XIX-lea si al XX-lea. Sunt evocate si analizate, intre multe altele, contributiile unor personalitati ca Peter Behrens, Le Corbusier, Marcel Breuer, Laszlo Moholy-Nagy, Alvar Aalto, Eero Saarinen, Charles Eames, Arne Jacobsen, Verner Panton, Philippe Starck, Achille si Pier Giacomo Castiglioni, Dante Giacosa, Sir Alec Issigonis, Ron Arad, Jasper Morrison s.a.

Luminita Batali preda istoria designului si a scenografiei la Universitatea Nationala de Arte, istoria designului la Universitatea Politehnica si tine un curs de „Valori plastice“ la Facultatea de Drept. A publicat aproximativ doua sute de articole in presa de specialitate din tara, in Observator cultural, Dilema, Contrapunct, Ziarul de duminica si, ocazional, in revistele din strainatate.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: