Conferinta CONŞTIINŢĂ IDENTITARĂ versus INTEGRARE ÎN UNIVERSAL”

afis 15 noiembrie_anamnesis

Asociaţia Anamnesis  va invita joi, 15 noiembrie 2012, ora 18.00, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare Mihai Eminescu Iasi,  să participaţi la conferinţa prezentată de  prof. univ. dr.  CORNELIU BUCUR-Universitatea Lucian Blaga Sibiu, cu tema “CONŞTIINŢĂ IDENTITARĂ versus INTEGRARE ÎN UNIVERSAL”.

Evenimentul este organizat in cadrul proiectului cultural Memoria locului,  finantat de Administratia Fondului Cultural National, având ca parteneri Biblioteca Centrală Univarsitară “Mihai Eminescu” Iaşi si Primaria Bârnova.

Este prima oara cand il avem drept invitat pentru a sustine o conferinta. Nu ne-am asteptat ca dumnealui sa vina, intrucat nu suntem foarte cunoscuti. L-am chemat pentru ca este unul din cei mai importanti etnografi din tara, cu o experienta de cercetator in domeniu. Proiectul nostru se bazeaza pe acest domeniu. Ne bucuram ca ne-a acceptat invitatia“, a declarat lect. univ. dr. Ionita Puiu, directorul Asociatiei Anamnesis.

CORNELIU BUCUR

Corneliu Bucur a fost director la Complexul National Muzeal Astra (CNM Astra) si consilier judetean in Sibiu. El a primit mai multe distinctii precum: Ordinul cu medalie “Meritul Cultural” in rang de Comandor, acordat prin Decret Prezidential (2004), Medalie cu Brevet acordata de Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu pentru merite deosebite in activitatea universitara, ca profesor la Facultatile de Stiinte si de Istorie-Patrimoniu ,Medalie cu Brevet la aniversarea Centenarului Muzeului ASTRA (1905 – 2005) , Diploma de “Senator de onoare,  pe viata” al Organizatiei Mondiale de Folclor (2005), Senator de onoare al Universitatii Romano-Germane./

INFO

www.cuzanet.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: