Conferința Confluențe româno-elene: „Cantacuzinii Moldovei”, susținută de cunoscutul istoric ieșean Sorin Iftimi

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” și Comunitatea Elenă Iaşi – Filiala Uniunii Elene din România organizează sâmbătă, 17 februarie 2018, de la ora 16.00, în Sala de lectură (Bd. Ștefan cel Mare, nr. 8-10, Galeriile comerciale, mezanin), conferința Confluențe româno-elene: „Cantacuzinii Moldovei”, susținută de cunoscutul istoric ieșean Sorin Iftimi.

Vom descoperi descendența din Mihail Cantacuzino Șaitanoglu (1515-1578), întemeietorul familiei Cantacuzino românești, care se trage direct din Matei Cantacuzino, co-împăratul bizantin și rolul foarte important, pe care urmași ai familiei Cantacuzino stabiliți în Principatele Române și în Rusia au avut-o în istoria acestor țări.

Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Limbii Materne, marcată anual pe 21 februarie, cu scopul de a promova diversitatea lingvistică și culturală.

Coordonatorul manifestării este profesor Soultana Arvanitaki de la Comunitatea Elenă Iaşi. Confluențe româno-elene se desfășoară în cadrul proiectului „Viață și spiritualitate” al Bibliotecii Județene.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: