Conferintele ”Ai copil. Invata sa fii parinte!”. Invitate: Irina Pacurariu si Urania Cremene

Conferintele ''Ai copil. Invata sa fii parinte''

Scoala Varlaam Mitropolitul va invita la cea de-a VII-a editie a conferintelor “Ai copil. Invata sa fii parinte”. Evenimentul din acest an va avea lor in perioada 5-12 mai, in aula Magna a Universitatii “Alexandru Ioan Cuza”. Intrarea va fi gratuita.

Invitatele din acest an vor fi Irina Pacurariu si Urania Cremene.

  • Irina Pacurariu va conferentia pe 5 mai, subiectul fiind ”Stresul bun si stresul rau asupra copilului”.

Irina Păcurariu  va aborda un subiect foarte sensibil — Cât suntem de responsabili de stresul copiilor nostri?. Împreună cu publicul vom încerca să aflăm dacă această stare de stres apare  ca o presiune indusă din partea părintilor sau dacă este determinată  din mediul social. Irina Păcurariu este mama a două copil superbe, Ana Carina (13 ani) şi Petra (7 ani). ÎI place să descopere mereu lucruri noi şi-i plac poveştile cu şi despre oameni.  În luna martie a lansat o nouă serie de reportaje — Exodul mamelor, difuzată sub genericul Dosar România, ce pot  fi urmărite la TVR 1 şi tvrplus.ro. În 2014 a primit Premiul pentru Jurnalism Social.

  • Urania Cremene va conferentia pe 12 mai, subiectul fiind din domeniul parentingului, in care este specializata: ”Performanta scolara sau personala?”

Urania Cremene este expert  în Parenting si certificată în exclusivitate pentru România de către Parent’s ToolShop Inc, SUA. Mamă a unui băietel de 3 ani si jumătate, Urania Cremene este de părere că parenting-ul, până să devină natural, are nevoie de efort constient si de timp. Expertul va oferi răspunsuri si indicii la dilema Perfomantă scolară sau personală,  detalii care ne vor ghida spre a alege varianta  cea mai sănătoasă  în dezvoltarea copilului – „încrederea în sine, responsabilitatea, abilitatea de a lua decizii si de a rezolva probleme, abilitatea de a relationa cu ceilalti (…) sunt calităti  greu de dobândit în sălile de curs”, ci mai degrabă „se dobândesc în copilărie, părintii fiind responsabili de hrănirea acestor calităti”.

INFO

www.scoalavarlaam.ro

www.facebook.com/Scoala-Varlaam-Mitropolitul/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: