CONCURSURI / Sarbatorile Iasului 2015

casa-pogor-muzeul-literaturii-romane-iasi-foto-esti-din-iasi-daca

Cea de-a XXIV-a ediţie a Sărbătorilor Iaşului, organizate anual în luna octombrie de Primăria Municipiului Iaşi, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi alţi parteneri instituţionali, este dedicată cu precădere ieşenilor şi îşi propune să marcheze şi să susţină candidatura Iaşului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021.

Totodată, în premieră, municipalitatea a organizat o campanie de consultare publică cu privire la profilul şi structura Sărbătorilor Iaşului, cei mai mulţi ieşeni exprimându-se în favoarea unei delimitări a manifestărilor religioase de cele laice, precum şi pentru o mai mare implicare a artiştilor şi instituţiilor locale.

CONCURSURI

 • „Itinerar spiritual prin muzeele literare iesene” – concurs de fotografie pentru elevii din clasele a IX-a si a XII-a, cu realizarea unei expozitii care sa reflecte modul in care sunt percepute aceste obiective culturale.  Organizatori: Liceul Pedagogic „Vasile Lupu” Iasi / Muzeul Literaturii Române Iasi.
  1 – 20 octombrie 2015, Muzeele literare din cadrul MLR Iasi; expozitia va fi organizata in Sala „Pod Pogor” a MLR;
 • Concursul international de educatie ecologica si protectia mediului „IA sI green bag, creeaza si responsblizeaza pentru eco-ul naturii!”. Organizatori: Palatul Copiilor Iasi/ M.E.C.s., I.S.J. IAsI, Facultatea de Inginerie Chimica si Protectia Mediului din Iasi/ S.C. “Salubris” S.A., Agentia Nationala de Protectia Mediului Iasi.
  8 – 10 octombrie 2015, Palatul Copiilor Iasi, Esplanada Voievozilor;
 • Concursul interdisciplinar interjudetean „Religia in dimensiune virtuala”. Organizatori: Liceul de Informatica „G. Moisil” Iasi/I.S.J.Iasi.
  9 octombrie 2015, Liceul de Informatica „G. Moisil” Iasi;
 •   „Turist prin Iasi?” – concursul national de grafica, fotografii si pagini web
  10 octombrie 2015, incepând cu ora 10.00, la Liceul Teoretic „Al. I. Cuza” Iasi
 • Lansarea concursului de istorie pentru elevii de gimnaziu „Iasii pasilor pierduti”
  15 octombrie 2015, Colegiul „Costache Negruzzi” Iasi;
 • „Istorie, istorii, istorisiri” – lansarea concursului de istorie pentru elevii de gimnaziu. Organizatori: ISJ/ Universitatea ”Al.I. Cuza” Iasi,Palatul Copiilor Iasi, Complexul Muzeal Moldova Iasi.
  15 octombrie 2015, Muzeul Unirii;
 • „Olimpic pentru o zi” – concurs de matematica adresat elevilor de gimnaziu din mediul rural. Organizatori: ISJ Iasi/scoala Gimnaziala „Titu Maiorescu” Iasi, SSMR filiala Iasi.
  Scoala Gimnaziala „Titu Maiorescu” Iasi, 17 octombrie 2015, ora 9.00;
 • Concursul national de creatie tehnico-aplicativa „intre imaginatie si aplicatie” Organizatori: Palatul Copiilor Iasi / Facultatea de Textile Pielarie si Management Industrial din Iasi
  23 – 25 octombrie 2015, Galeriile Dimitrie Gavrilean – Palatul Copiilor Iasi;

Accesul la majoritatea evenimentelor din cadrul Sărbătorilor Iaşului este liber, iar Primăria Municipiului Iaşi, alături de partenerii săi, aşteaptă ca ieşeniii şi toţi cei care vizitează în această perioadă Capitala Moldovei să participe într-un număr cât mai mare la manifestări!

INFO

www.sarbatorileiasului.ro

www.facebook.com/sarbatorileiasului

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: