Concursul Varlaam ”Bucuria cunoasterii” pentru copii si parinti

Concurs Varlaam ''Bucuria cunoasterii''

Participă împreună cu copilul tău la un concurs UNIC în tară! În momentul de fată Concursul Varlaam „Bucuria Cunoasterii” este unicul concurs adresat copiilor-elevi la care sunt implicati direct si părintii: câstigarea concursului se bazează pe  cooperarea părinte-copil.

Am auzit în ultima perioadă tot felul de discuţii legate de performanţă şi competitivitate. Unele voci susţin că şcolarii sunt mult prea tracasaţi de concursuri, că performanţa este bună până la un punct, că şi întrecerile au o limită. Alte voci spun că este o situaţie firească fiindcă elevii au nevoie şi de propriile aprecieri, nu numai ale celor din jur ori de cele date de notele din catalog.

Competiţiile au şi un rol de prevenţie — dacă eşti atent, îţi arată punctele vulnerabile, cele în care putem fi atacaţi de propriile temeri ori scăpări în instrucţie. Este bine ca elevii să participe la diferite concursuri, alese cu mare grijă în funcţie de ceea ce le place. Dacă sunt pasionaţi de Istorie, este bine să meargă la concursuri în care să-şi verifice gradul de acumulare a informaţiilor despre trecutul ţării şi al lumii. Dacă sunt pasionaţi de Geografie, atunci competiţiile pe teme turistice ori de factură similară sun perfecte pentru ei. Dacă le place Matematica, e clar că vor umple foile de examen cu socoteli perfecte, iar dacă Limba Română este preferata lor, tezele în care vor aşeza slovă cu slovă în creaţii meşteşugite aşteaptă deja în sălile de concurs.

Eii, şi dacă puştii noştri sunt isteţi şi curioşi, poate ar fi bine să-i direcţionăm şi spre concursuri de cultură generală, transdisciplinare. Un copil curios va fi un adult curios, cu rezultate foarte bune în orice domeniu care îi va stârni dorinţa de a cunoaşte mai mult. Şi dacă tot vorbim despre emoţii, cum să le gestionăm, adult sau copil, poate este bine să dăm şi un test, să vedem practic cum ne descurcăm din nou, noi, cei mari, în faţa unei lucrări.

O primă încercare ar fi la concursul „Bucuria Cunoaşterii”, lansat de Şcoala „Varlaam Mitropolitul”, o competiţie inedită în care copiii vor participa alături de părinţii lor. Concursul va avea loc pe 29 martie, la sediul şcolii. Haideţi, voi, cei mari, veniţi să faceţi echipă cu şcolarii din clasa a patra. Haideţi să câştigăm premiile puse în joc!

INSCRIERE

Acest concurs se adresează doar copiilor înscrisi în clasa a IV-a si părintilor lor. Perioada de înscriere: 22 ianuarie – 25 martie 2014 Puteti să vă inscrieti Online: Înscrie-te acum!

Taxa de înscriere: 15 lei direct în contul nostru la Fundatia Varlaam Mitropolitul,  BCR,  IBAN – RO 10 RNCB 0178 1137 3970 0001  sau direct la Secretariatul Scolii Varlaam, la Gabriela Pascal, zilnic între orele 8:00 – 16:00, completând Formularul de înscriere de mai sus si plătind direct la Secretariat.

INFO

Scoala Varlaam Mitropolitul

Str. Lascar Catargi nr. 33, 700107, Iasi (in aceeasi curte cu TVR Iasi)

www.scoalavarlaam.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: