Concursul National de Proza “Mihail Sadoveanu”

Muzeul Literaturii Romane Iasi lanseaza editia a II-a a Concursului National de proza “Mihail Sadoveanu”, inclus in Festivalul National “Mihail Sadoveanu”, care se va desfasura in perioada 4 – 6 noiembrie 2011 la Iasi. Este anul in care comemoram 50 de ani de la plecarea spre vesnicie a scriitorului.

Regulamentul concursului

Concursul National de Proza „Mihail Sadoveanu”, editia a II-a, Iasi, 4-6 noiembrie 2011, se desfasoara  in conformitate cu regulamentele Uniunii Scriitorilor din Romania si este organizat de Muzeul Literaturii Romane Iasi, Societatea Culturala „Junimea `90” si Uniunea Scriitorilor din Romania – filiala Iasi, in parteneriat cu institutii publice si de cultura.

Concursul isi propune descoperirea si sprijinirea tinerilor prozatori de limba romana, din tara si strainatate, si promovarea lor in lumea literara contemporana, dupa aprecierea unui juriu format din personalitati ale literelor romanesti..

1. La concurs pot participa autori de pana la 40 de ani, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor si nu au debutat editorial.

2. Participantii vor trimite pana la 3 (trei) lucrari in proza, dactilografiate la 1,5 randuri, de cel mult 10 pagini format A4 (fiecare lucrare), semnate cu motto si fara alte precizari privind persoana.

3. Sunt acceptate in concurs lucrari nepublicate si nepremiate la alte concursuri literare.

4. Lucrarile, dactilografiate in trei (3) exemplare, vor fi trimise pe adresa: Muzeul Literaturii Romane Iasi, str. V. Pogor nr. 4, cod. 700110, Iasi, tel. 0747.499.400, cu mentiunea Pentru Concursul „Mihail Sadoveanu”.

5. Lucrarile se trimit pana la data de 14 octombrie 2011 (data postei). Ele vor purta in loc de semnatura un motto ales de autor. In coletul postal va fi introdus un plic inchis (avand acelasi motto), care va contine numele si prenumele autorului, locul si data nasterii, o copie dupa cartea de identitate (optional), studii, activitate literara, adresa completa, numarul de telefon si adresa electronica (daca exista).

6. Lucrarile nu se returneaza, ele urmand a intra in patrimoniul concursului.

7. Lucrarile premiate vor fi publicate, cu acceptul autorului, in antologia Festivalului Concurs National de Proza „Mihail Sadoveanu”, editia a II-a, 2011.

8. Lucrarile care nu respecta conditiile de mai sus nu vor fi inscrise in concurs.

9. Lucrarile vor fi jurizate de un juriu alcatuit din scriitori si critici din tara, care va fi format dupa primirea lucrarilor. Premiile vor fi anuntate pe data de 31 octombrie 2011.

10. Organizatorii vor oferi, in sedinta festiva din 5 noiembrie 2011, care va avea loc la Muzeul „Mihail SADOVEANU”, urmatoarele premii:
* Marele premiu „Mihail Sadoveanu” si Premiul Uniunii Scriitorilor din Romania – filiala Iasi;
* Premiul I; Premiul al II-lea; Premiul al III-lea; mentiuni, cu posibilitatea publicarii in revistele literare partenere in cadrul festivalului.

11. Primele 15 texte vor fi publicate in Antologia Festivalului National „Mihail Sadoveanu”, editia a II-a. Participantii premiati vor primi exemplare din aceasta antologie.

Pentru detalii si informatii, persoana de contact:
Directorul festivalului – Liviu APETROAIE (muzeograf, membru al USR).
Tel. 0751.694.549; e-mail: liviu.apetroaie@gmail.com

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: