Concursul national de design de carte

Premii pentru design de carte în valoare de 5.000 lei  si un premiu atractiv pentru tânar designer. Premiul I, Premiul II si Premiul III pentru cele mai frumoase carti din România. Premii speciale pentru: ilustratie, carte pentru copii, album, carte de artist. Premiu pentru tânar designer de carte: participarea la Târgul International de Carte Salon du Livre, Paris 2015.

La cererea unor edituri si pentru a prezenta publicului cat mai multe carti frumoase, organizatorii Concursului national de design de carte, editia a III-a ofera un ragaz suplimentar (de o saptamana) editurilor, graficienilor sau designerilor de carte din Romania si Republica Moldova. Astfel, perioada de inscriere pentru concurs s-a prelungit pana pe data de 5 septembrie 2014, iar fondul de premiere este de 5.000 de lei. Vor fi apreciate lucrarile care au un grad crescut de originalitate si inovatie în conceptul editorial, în abordarea designului de carte. Juriul din acest an va acorda urmatoarele distinctii: Premiul I, Premiul II si Premiul III, precum si urmatoarele premii speciale:

  • Premiul pentru ilustratie se acorda pentru calitatea ilustratiei de carte, originalitatea si creativitatea ilustratorului.
  • Premiul pentru carte pentru copii este oferit pentru cea mai buna realizare de design de carte pentru copii,
  • Premiul pentru album – cartilor de arta, de fotografie, cataloagelor
  • Premiul pentru carte de artist (categorie speciala cu lucrari jurizate separat) se acorda pentru idee si noutate.

Inedit este Premiul pentru tânar designer, oferit cu sprijinul Institutului Cultural Român (pentru prima data în acest an). Acesta consta în sustinerea unei deplasari la Târgul International de Carte Salon du Livre, Paris 2015. Tânarul artist va fi unul dintre invitatii Pavilionului României, în cadrul caruia va sustine o prezentare a realizarilor sale în domeniul designului de carte.

Jurizarea va avea loc în perioada 10-24 septembrie, iar membrii juriului sunt: Arina Stoenescu, Timotei Nadasan, Daniela Chiorean, Alexe Popescu, Anca Mihulet, Mihaela Paraschivu si Corinne Trovarelli.

Participarea specialistului din Franta, Corinne Trovarelli, este posibila prin contributia Institutului Francez din Bucuresti. Corinne Trovarelli va sustine si o conferinta adresata profesionistilor din mediul artistic si editorial, în cadrul careia va împartasi cu participantii experienta de peste zece ani în cadrul Editurii Flammarion.

Editurile, graficienii sau designerii de carte din România si Republica Moldova sunt invitati sa înscrie carti aparute în ultimul an în Concursul national de design de carte, editia a III-a. Regulamentul care descrie conditiile de participare si formularul de înscriere pot fi accesate la celemaifrumoasecarti.ro

Organizator: Asociatia pentru Performanta si Cultura; Proiect cultural finantat de: Administratia Fondului Cultural National; Parteneri: Institutul Francez din Bucuresti, UNARTE, Asociatia Editorilor din România, Uniunea Editorilor din România, Institutul Cultural Român, Galeria Posibila, Clubul Ilustratorilor, Asociatia Idioma, Carturesti, Global Mindscape, Arta Grafica, Agressione, Sappi, Asociatia Da’ De Ce, Radio France International, Radio Romania Cultural, Observator cultural, Liternet, Dilema Veche, 24 FUN, Modernism, Hyperliteratura, Igloo, Agentia de carte, Bookaholic, Libraria Kyralina, B24kids, Calendarul Magic, Copilul.ro, SuntParinte.ro

INFO

Asociatia pentru Performanta si Cultura

Telefon: 0733.117.755

E-mail: acasa@celemaifrumoasecarti.ro

celemaifrumoasecarti.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: