Concursul National de Darts in Viper Club/ 15-16 februarie

Concursul National de Darts in Viper Club/ 15-16 februarie afis iasi www.iasifun.roAsociatia Club Sportiv Iasi Darts Club va invita vineri si sambata (15-16 februarie) la Concursul National de Darts. Evenimentul va avea loc la Viper Club (Bd Tudor Vladimirescu nr 2, Demisol Iulius Mall). Concursul este etapa a Campionatului National de Darts si este organizat de Iasi Darts Club sub egida Federatiei de Darts din Romania.

La linia de start se vor aduna cei mai buni jucatori de darts din Romania care se vor lupta sa-si consolideze pozitiile castigate pana acum. Iasul va fi reprezentat de Sportivii legitimate la Iasi Darts Club, dar si de alti pasionati sau curiosi.

TAXA INSCRIERE

Taxa de participare pentru concurenti

  • Concursul masculin: 60 lei
  • Concursul Feminin: 40 lei

Intrarea pentru spectatori: Libera

PROGRAM

Vineri, 15 februarie 2013

  • 18.00: inscrieri concurs dublu
  • 19.00: start concurs dublu

Sambata, 16 februarie 2013

  • 10.00: deschiderea locatiei
  • 10.30: inscriere concurs – masculin si feminin
  • 12.00: startul concursului masculin
  • 15.00: startul concursului feminin

UNDE?

Evenimentul va avea loc la Viper Club (Bdl Tudor Vladimirescu nr 2, Demisol Iulius Mall). Poate participa oricine la concurs indiferent de apartenenta la un club sportiv.

DESPRE JOC

Darts este un joc in care proiectile mici sunt aruncate pe o tinta fixata de un perete. Cu toate ca in trecut existau mai multe variante de joc, astazi prin acest termen se are in vedere un joc cu reguli stricte.

Tinta standard este impartita in douazeci de sectiuni numerotate, de obicei alb si negru, fiecare marcata cu un numar de la 1 la 20. “Centrul” (in engleza Bullseye), este estimat la 50 de puncte, inconjurat de un inel verde in jurul valorii de 25 puncte. Inelul exterior ingust presupune o dublare a numarului de sectoare, inelul interior ingust inseamna triplul numarului de sectoare. Inelele interioare si exterioare inguste sunt in mod traditional colorate in rosu si verde.

Uzual, darts-ul se joaca intre doi jucatori sau doua echipe formate din doi sau mai multi jucatori. Noua aruncari de incalzire pentru fiecare jucator, sunt permise in general, inaintea inceperii jocului propriu zis. Dupa aceste noua aruncari de incalzire, pentru a determina cine incepe primul, fiecare jucator arunca cate o sageata iar jucatorul cu sageata cea mai apropiata de centrul tablei de joc incepe jocul.Fiecare jucator arunca 3 sageti in tura sa. Daca piciorul jucatorului calca linia in timpul unei aruncari, aruncarea respectiva este anulata, puctele acumulate de la sageata respectiva nu se cuantifica. Sagetile trebuie sa stea in tinta cel putin 3 secunde dupa ce ultima sageata a fost aruncata. Nu se puncteaza sagetile care nu stau in tinta.

Modul de joc ´01
La ´01 ideea de baza este ca fiecare echipa incepe cu un numar de puncte (301, 501, 601, 801, 1001) iar castigatoare este echipa care isi reduce scorul la exact ZERO. Sunt mai multe variante de ´01, diferentele apar la modul de incepere si finalizare a jocului. Cel mai complex este ´01 Double IN – Double OUT, varianta de joc la care jucatorul trebuie sa intre in joc printr-o dubla si sa termine jocul printr-o dubla. Inainte de a contoriza punctele, jucatorul trebuie sa dea o “dubla” pentru a intra in joc dupa care urmeaza cursa spre zero (la scor conteaza si punctele din dubla de intrare in joc). Adevarata indemanare apare la sfarsit, cand jucatorul trebuie sa dea o dubla pentru a reduce scorul exac la ZERO. Seriile de 3 sageti care duc scorul dincolo de zero nu se contorizeaza. Cu alte cuvinte, daca scorul este 140, prima sageata intra in triplu 20 (60 puncte), a doua sageata in triplu 20 (60 puncte), deci pana acum 120 puncte, mai trebuie o dubla de 10 (20 puncte) pentru a duce scorul la ZERO dar a treia sageata loveste dublu 15 (30 puncte). In acest moment, se depaseste ZERO si aceasta serie de aruncari nu se contorizeaza, jucatorul a ramas cu scorul la 140 pe care trebuie sa il finalizeze tura viitoare (daca adversarul sau nu reuseste sa termine jocul din tura care urmeaza). In turneele internationale se joaca 501 double-out. . In general double IN – double OUT se joaca la 301, datorita faptului ca scorul de 301 poate fi rapid redus la zero si atunci regula de double-IN aduce un plus de dificultate. Evident, cea mai simpla varianta de joc ´01 este 301, varianta de joc in care jucatorii sunt intrati in joc de la prima sageata si nu conteaza modul in care ajung exact la Zero (simpla, dubla, tripla).

INFO

VIPER CLUB

Iulius Mall, demisol

www.facebook.com/Viper-Club-Iasi

www.iasijoacadarts.info

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: