Concursul internaţional de fotografie de natură Milvus

concurs-foto

Grupul Milvus invită fotografii amatori şi profesionişti din întreaga lume să participe la al VII-lea concurs internaţional de fotografie de natură Milvus!

Categoria A – GENERAL – orice fotografie de natură (plante, animale, ciuperci, peisaje naturale – fără elemente umane, antropice, etc.), excepție macro (vezi mai jos). Categoria B – MACRO – orice fotografie macro de natură.

Membrii juriului: Tamás András AFIAP – artist fotograf – preşedintele juriului. Kerekes István EFIAP/p – artist fotograf, fotograf de natură. Dan Dinu AFIAP – fotograf de natură

INSCRIERE

Înscrierea se poate realiza doar prin completarea Formularului de înscriere/Entry Form, pe care îl puteţi accesa și de pe site-ul Grupului Milvus: www.milvus.ro. Acest formular poate fi trimis: prin email împreună cu fotografiile pe adresa photocompetition@milvus.ro sau  prin poştă împreună cu CD-ul inscripţionat cu lucrările participante.

Taxa de înscriere este de 10 EUR pentru o categorie şi de 15 EUR dacă se trimit poze pentru ambele categorii. Taxa se poate trimite: prin poştă împreună cu CD-ul şi cu formularul de înscriere sau se poate plăti prin sistemul PayPal, pe adresa photocompetition@milvus.ro sau se poate vira prin transfer bancar pe contul: Grupul Milvus, Tg.Mureş, România. Nume bancă: ING Bank N.V. Amsterdam, sucursala Bucureşti. Cont bancar: : RO12 INGB 0000 9999 0170 3336 – RON. RO03 INGB 0000 9999 0179 9043 – EUR. Cod SWIFT: INGBROBU

Orice întrebare aveţi, adresaţi-le în scris la adresa de email: photocompetition@milvus.ro. Responsabil pentru organizare: Papp Judith. Fotografiile, lucrările se pot trimite la adresa poştală: România, 540600 Târgu Mureş, OP1 CP161 SAU pe adresa de email: photocompetition@milvus.ro. Data limită de trimitere a lucrărilor: 20 iunie 2015. Data jurizării: 27 iunie 2015. Votarea pe Facebook în perioada: 1-10 iulie 2015. Anunţarea participanţilor: prin email în perioada 13 – 17 iulie 2015.

Cele mai bune fotografii din concurs și imaginile câştigătoare vor fi expuse într-o expoziţie, care se va organiza în perioada 17-29 octombrie, 2015 în sala de expoziții a Uniunii Artiștilor Plastici, Tg.Mureș. Data și ora premierii vor fi anunţate prin e-mail.

PREMII

Cea mai bună lucrare, selectată de către juriu, va primi Marele premiu: Trofeul Milvus, diplomă, 500 EUR. Marele Premiu poate fi acordat unei singure fotografii, indiferent de categorie.

În ambele categorii se premiază locurile I – II – III, astfel:

  • Premiul I : diplomă, 200 EUR
  • Premiul II: diplomă, 100 EUR
  • Premiul III: diplomă şi un pachet cadou oferit de Grupul Milvus.
  • Premiul pentru cel mai bun fotograf din România: diplomă şi cadou oferit de Grupul Milvus.
  • Premiul publicului (pe baza votărilor de pe Facebook): diplomă şi cadou oferit de Grupul Milvus.
  • Toţi participanţii din România vor primi din partea Photosetup un Membership Card Discount tip Premium.

REGULAMENT

Se pot înscrie la competiţie cu lucrările lor digitale, artişti fotografi amatori şi profesionişti din întreaga lume. Singura cerinţă este ca fotografiile să fie realizate în condiţii naturale (animale, plante în mediul lor natural), fără elemente antropice. Fiecare participant va garanta că speciile fotografiate nu au fost deranjate (de ex. păsări în perioada de clocire), iar plantele, habitatele nu au fost deranjate. Juriul va pune accent și pe o componentă etică importantă.

Un autor poate trimite în ambele categorii câte 4 fotografii, color sau alb-negru. Fotografiile se trimit în format JPEG, inscripţionate pe CD sau prin e-mail (photocompetition@milvus.ro), lucrările vor fi numerotate de la 1 la 4/secţiune. Titlul pozei se va trece doar pe formularul de înscriere/entry form, lângă numărul corespunzător. Dimensiunea fotografiilor: latura lungă 2000pixeli, rezoluţie 300dpi, max.3MB.

Se permit unele corectări digitale minime pe întreaga imagine, a următoarelor caracteristici: levels, curves, color balance, hue/saturation, brightness/contrast. Se permit corectarea şi înlăturarea unor greşeli tehnice din timpul fotografierii: urme de praf, zgârieturi ale lentilelor, etc. Modificarea, retuşarea (pixel-retuş) doar a unor părţi din imagine nu se permite.

În scopul expoziţiei, organizatorii vor solicita ulterior lucrările câştigătoare, prin e-mail, într-o rezoluţie mai mare. Fotografiile câştigătoare şi cele alese pentru expoziţie vor fi tipărite în formatul 30x45cm.
Se pot înscrie în concurs imagini care până în prezent nu au câștigat nici un premiu sau nu au fost expuse în cadrul concursului de fotografie de natură Milvus.

Autorii trebuie să păstreze fișierele originale, așa cum au fost realizate de aparatul foto, în format RAW, TIFF, JPG sau DNG, sau filmele negative sau diapozitivele. Dacă este necesar, autorului i se poate cere să ne trimită fișierele originale. În cazul în care autorul nu a păstrat fișierele RAW sau DNG, ei vor trebui să prezinte fotografiile care au precedat și au urmat imaginea în cauză. În cazul în care autorul nu furnizează juriului fișierele menționate mai sus, fotografia înscrisă ar putea fi descalificată.

 

Despre Photosetup: Magazin foto specializat. Solutii complete studiouri foto. In calitate de reprezentant oficial in Romania pentru brand-urile Manfrotto, Kata, Sigma, Gitzo, Hensel, Photoflex, Proline, Schneider B+W, Colorama, Visible Dust, Orbitvu si Cosmolight, Photosetup detine in stocul propriu peste 10.000 de produse cu peste 2000 de repere unice. Totodata, avand o prezenta de peste 14 ani pe piata foto profesionala din Romania, Photosetup este principalul furnizor de accesorii foto Kata, Manfrotto, Sigma si Schneider B+W pentru magazinele cu specific foto, din Romania. Photosetup este o marca inregistrata a firmei Simus Trading [www.simus.ro]. Detalii: www.photosetup.ro

INFO

www.milvus.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: