Concursul “Floare albastra”, editia a XV-a

Liceul Tehnologic de Mecatronică si Automatizări în parteneriat cu  ISJ Iasi, Ateneul Tătărasi, Palatul copiilor Iasi organizează miercuri 15 ianuarie 2014, concursul de interpretare din lirica eminesciană “Floare albastră”, editia a XV-a la Ateneul Tătărasi. Este singurul concurs judetean care a functionat neîntrerupt timp de 15 ani, în fiecare an invariabil pe 15 ianuarie, ziua marelui poet.

Ca în fiecare an, sunt asteptati să urce pe scenă peste 50 de elevi de la diferite scoli si licee din judet care vor transpune opera lui Eminescu în recitare, interpretare muzicală, coregrafie sau dramatizare.

Mai mult decât un omagiu adus poetului national, concursul îsi propune să stimuleze sensibilitatea artistică a tinerilor, să-i apropie de literatură si de liric si să le cultive talentul.

Concursul este structurat pe cinci sectiuni (Interpretare – scoală primară si gimnaziu, Interpretare – liceu, Interpretare – palate, cluburi si scoli cu profil artistic-dramatic, Interpretare – grupuri dramatice (interpretare muzicală, recitare, coregrafie, dramatizare), Prezentări media liceu cu tema „Eminescu – biografia unui geniu”, sectiune gândită special pentru elevii de liceu).

Concursul se desfăsoară miercuri, 15 ianuarie la Ateneul Tătărasi, după următorul program:

PROGRAM

9.00  – Primirea invitatilor

9.30 – Deschiderea oficială a concursului

10.00 – Desfăsurarea concursului

Festivitatea de premiere va avea loc în aceeasi zi. Juriul va fi alcătuit din profesori de specialitate, literati si reprezentanti ai autoritătilor locale, care se ocupă de destinele vietii culturale iesene – Presedinte conf. univ. dr. Aurelian Bălăită-Prorector al Universitătii de Arte “George Enescu” – Iasi.

Echipa de organizatori ai concursului este alcătuită din: prof. I.Sandovici, prof. C. Homutescu, prof. L. Ifrim, prof. D. Robotă si prof. S. Pintilie din partea Liceului Tehnologic de Mecatronica si Automatizări si Lucian Gabriel Comănescu – profesor de artă dramatică, din partea Palatului Copiilor Iasi.

Va asteptam cu drag sa participati la acest eveniment!

INFO

www.isjiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: