Concursul Echos Francofones, editia a IX-a, capata valenta bilingva

Din 11 martie încep înscrierile în competitia Echos Francophones. Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi invită liceenii si studentii din tară si din străinătate la cea de-a IX-a  editie a concursului international de poezie si proză Echos Francophones, desfăsurat în acest an, atât în limba franceză, cât si în limba română.

INSCRIERE

Înscrierile se desfăsoară în perioada 11 martie – 22 aprilie, pentru creatiile în limba franceză si 20 martie – 10 aprilie, pentru cele în limba română, la adresa de e-mail: concours.echosfrancophones2014@gmail.com. Operele acceptate în competitie se împart în poezie si proză scurtă, respectiv eseu si nuvelă, redactate în limba franceză sau în limba română. Participantii, elevi si studenti, au dreptul de a înscrie în concurs maximum 3 opere pentru fiecare sectiune.

Temele de creaţie din acest an sunt: déjà-vu, ameninţarea şi amnezia cuvintelor. Jurizarea se va desfăsura în perioada 23-30 aprilie, conform regulamentului postat pe www.asfi.ro/regulament-echos-francophones-2014/, acordându-se câte 3 premii pentru fiecare categorie a concursului. Anuntarea câstigătorilor va avea loc în intervalul 1-2 mai, finalul competitiei fiind marcat de Festivitatea de premiere, ce va avea loc pe 13 mai, unde vor fi desemnati tinerii maestri ai creatiei francofone.

În timpul derulării înscrierilor în competitia Echos Francophones, în Iasi, va avea loc, alături de traditionalele cafenele literare si o săptamână de activităti ce se vor derula începând de miercuri, 23 aprilie si încheindu-se marti, 29 aprilie. Aceasta va consta în creatii ad-hoc (desene pe asfalt), interpretări de texte, dar si vizualizarea unui film tematic francofon.

INFO

Puteti găsi regulamentul concursului si  mai multe informatii despre desfăsurarea proiectului,  dar mai ales despre cum s-a dat startul prin prima cafenea literară de pe 5 martie, consultând www.asfi.ro, blogulfrancofonilor.blogspot.com sau pagina de Facebook a concursului Echos Francophones.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: