Concursul de teatru școlar în limba engleză HISTORY ENACTED

Afis HISTORY ENACTED 2016

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, prin Compartimentul American Corner invită elevii-scenariști, dar și elevii-actori, să își arate măiestria în ale scrisului și dramatizării sâmbătă, 2 aprilie 2016, ora 10.00, la Colegiul „Costache Negruzzi”, în cadrul celei de-a doua ediții a Concursului HISTORY ENACTED – British and American Culture & Civilization Contest, concurs de teatru şcolar în limba engleză în care se vor dramatiza creaţii originale ale elevilor.

Tema ediției 2016, THE ROARING ’20s, reprezintă un prilej de delectare în atmosfera anilor ’20, aşa cum i-au trăit Statele Unite ale Americii, dar şi o oportunitate de a vă îmbogăţi cu idei pentru o posibilă participare viitoare.

Competiția cuprinde două secţiuni, corespunzătoare următoarelor niveluri: Secţiunea adresată elevilor de gimnaziu și Secţiunea adresată elevilor de liceu.

Etapa I se desfăşoară la nivelul unităţilor de învăţământ. Elevii pot lucra pe echipe sau individual, sub coordonarea unui cadru didactic având ca specialitate limba engleză. Elevii vor consulta o bibliografie orientativă, propusă de Comisia Judeţeană a concursului şi vor redacta texte dramatice originale care să reflecte cunoștințe de cultură și civilizație engleză pe o temă dată.

Etapa a II-a constă în dramatizarea de către echipe de elevi, coordonate de profesorii lor de engleză, a textelor selectate în Etapa I și prezentarea scenetelor în cadrul Concursului ”History Enacted”.

Proiectul ”HISTORY ENACTED – British and American Culture & Civilization Contest” promovează abordarea învăţării limbii engleze dintr-o perspectivă multiculturală în context transdiciplinar şi se adresează elevilor din clasele V-XII care studiază în unităţile de învăţământ din judeţul Iaşi.

Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași, prin Compartimentul American Corner este partener în cadrul acestui proiect încă de la prima ediție, răsplătindu-i pe participanți și câștigători cu diplome și premii constând în cărți și reviste oferite cu sprijinul Ambasadei SUA la București.

INFO

Compartimentul American Corner, BJI

Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0758804011

E-mail:  americancorneriasi@gmail.com

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: