Concursul de povesti ”Ion Creanga”

Competitia este organizata de Muzeul Literaturii Romane, in colaborare cu filiala ieseana a Uniunii Scriitorilor si se va desfasura la Bojdeuca din Ticau pe 8 aprilie.

Muzeul-Ion Creanga-Iasi

”Bojdeuca de casuta”, cum o numea I. Creanga va gazdui festivitatea de premiere a concursului de povesti ”I. Creanga” in data de 8 aprilie 2012.

Pot participa creatori romani de orice virsta din toata lumea. Povestile scrise de fiecare nu trebuie sa depaseasca 15 pagini. Manuscrisele, dactilografiate la 2 rinduri, in 5 exemplare, insotite de un motto, vor fi expediate pe adresa Bojdeucii „Ion Creanga (str. Simion Barnutiu, nr. 4, Iasi, cod 700118, tel. 0747499488). Numele autorului, virsta, adresa, numarul de telefon se vor afla intr-un plic sigilat, pe care va fi scris motto-ul si mentiunea „Povesti scrise de copii” sau „Povesti scrise de adulti”. Textele care nu se vor incadra acestor rigori nu vor fi luate in considerare.

Premiile vor fi decernate pe 8 aprilie de un juriu format din membri ai Uniunii Scriitorilor din Romania. In total, vor fi inminate 17 premii ale unor importante edituri, reviste si institutii culturale, respectiv mentiuni la sectiunea Copii. Acestea vor fi acordate in cadrul manifestarilor organizate de Muzeul Literaturii Romane, la implinirea a 94 de ani de la inaugurarea Bojdeucii ca prim muzeu literar memorial din Romania. „Povestile premiate la aceasta editie vor fi publicate in volumul XIV «Povestile de la Bojdeuca», ce va fi lansat in aprilie 2013″, a precizat Daniel Corbu, director al Muzeului Literaturii Romane din Iasi.

Autor: Loredana OPREA, Ziarul de Iasi

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: