Concursul de poezie si proza in limba franceza, Echos Francophones

afis echos francophones 2012

Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi invita elevii si studentii romani si straini sa participe la cea de-a VII-a editie a concursului de poezie si proza in limba franceza, Echos Francophones, desfasurata intre 24 martie si 15 mai 2012.

Temele concursului si etapele desfasurarii proiectului

Organizatorii le propun creatorilor de poezie si proza sa respecte una sau ambele teme ale concursului de anul acesta: ”Mastile societatii de astazi” si ”Primii fiori”. Creatiile, respectind regulamentul competitiei, vor fi incarcate de participanti pe pagina web a asociatiei: http://asfi.ro/echos12/participa.html sau vor fi trimise pe adresa aefi_ro@yahoo.fr. intre 24 martie – 24 aprilie 2012, urmind ca jurizarea sa se desfasoare in perioada 25 aprilie – 02 mai 2012, iar anuntarea cistigatorilor in intervalul 03 – 04 mai 2012.

Jurizarea

Jurizarea va fi facuta in baza regulamentului editiei a VII-a a concursului Echos Francophones- postat pe www.asfi.ro in varianta bilingva-, de catre profesori de limba franceza de renume de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi

Premiile

La finalul competitiei, treisprezece dintre tinerii participanti, impartiti in patru categorii: elevi si studenti, respectiv poeti si prozatori, vor primi titlul de tineri maestri ai poeziei/prozei francofone si vor fi invitati pentru o zi la Gala decernarii premiilor Echos Francophones ce va avea loc la Iasi, in data de 13 mai 2012 si care va incheia Festivalul “Zilele Studentului Francofon”. Toate creatiile vor fi publicate in revista destinata concursului international Echos Francophones.

Serile literare

Proiectul cuprinde si 3 Cafenele literare, spre facilitarea intelegererii scopului concursului si a temelor sale. Cele trei seri culturale au teme diferite, legate, insa, de domeniul literaturii, de istoricul si importanta literaturii francofone. In acest sens, participantii la aceste cafenele literare sunt invitati sa recite, sa comenteze poezii si texte in proza in limba franceza si sa ia parte la momentele artistice pregatite de organizatori, impreuna cu invitatii speciali. si din diferite licee din tara.

INFO

Pentru detalii despre participare si desfasurarea competitiei lansate de Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi, urmariti www.asfi.ro, http://blogulfrancofonilor.blogspot.com, adresa de Facebook a Echos Francophones sau contactati organizatorii la adresele aefi_ro@yahoo.fr sau bianca_topaz@yahoo.com si oana_maria0103@yahoo.com

Despre proiectele Asociatiei Studentilor Francofoni din Iasi

Concursul de poezie si proza in limba franceza, Echos Francophones, se inscrie in rindul proiectelor de traditie ale Asociatiei Studentilor Francofoni din Iasi, alaturi de spectacolul caritabil „Arata ca-ti pasa”, Balul Mascat Francofon si de Festivalul „Zilele Studentului Francofon”.

Fii diferit ! Implica-te ! Fii ecoul creatiei tale!

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: