Concursul de poezie “Cezar Ivanescu”

Poetii cu virsta pina in 30 de ani, care nu sint membri ai Uniunii Scriitorilor din Romania sau ai altor uniuni de creatie se pot inscrie pina pe 16 mai la concursul de poezie din cadrul Festivalului National de Poezie “Cezar Ivanescu”.

cezar-ivanescu

Acesta se afla la a doua editie si se va desfasura in perioada 24-25 mai la Iasi si Birlad. Scopul concursului este de a descoperi si sprijini tinerii poeti de limba romana din Romania, Republica Moldova si din toata diaspora. De asemenea, cistigatorii primesc premii cuprinse intre 200 si 500 lei. Una dintre conditiile de participare este ca participantii sa nu aiba volume publicate individual.

Cei care doresc sa participe trebuie sa trimita pina pe 16 mai un manuscris pe adresa Muzeul Literaturii Romane Iasi, str. Vasile Pogor, nr. 4, cod 700110, jud. Iasi. Manuscrisul nu trebuie sa depaseasca 100 de pagini, scrise cu font 14 si trebuie expediat in doua exemplare. Lucrarile vor fi jurizate dupa un motto, ales de concurent, care va fi trecut pe plic si pe fiecare pagina prezentata in concurs. Lucrarile vor fi insotite de un plic inchis ce se va introduce in plicul mare cu lucrarile si va purta acelasi motto, iar inauntru vor fi puse datele personale ale concurentului: numele, data nasterii, profesia, adresa exacta, telefonul, e-mailul si o scurta prezentare a activitatii literare. Pe plicul mare, in loc de numele si adresa concurentului se va trece doar motto-ul. Juriul va fi format din personalitati marcante ale literaturii romane.

Marele premiu „Cezar Ivanescu” va fi in valoare de 500 lei, premiul intii de 400 lei, iar premiul doi de 300 de lei. Cistigatorul premiului al treilea va primi 200 lei. Juriul va acorda si trei mentiuni. La acestea se vor adauga premiile unor reviste literare din Romania.Poemele premiate vor fi publicate in Antologia festivalului.

Evenimentul este organizat de Societatea Culturala „Junimea” Iasi, Muzeul Literaturii Romane si Centrul Cultural „Mihai Eminescu” Birlad.

Autor: Alexandra COROLEA, Ziarul de Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: