Concursul de muzica ”Ritmurile copilariei”, etapa judeteana

ritmurile copilariei 2013

Școala ,,Ion Ghica” Iași, în parteneriat cu ISJ Iași și Colegiul de Artă ,,O. Băncilă” organizează sâmbătă, 8 iunie 2013, etapa județeană a Concursului de muzică ,,Ritmurile copilăriei”, ediția a X-a, unde participă peste 600 copii ai ciclului primar din întreg județul Iași – mediul urban și rural. Este singurul concurs din județ adresat elevilor din învățământul primar, care promovează mai multe genuri muzicale.

Sectiuni de concurs

  • Muzică cultă – soliști, grupuri vocale și coruri;
  • Divertisment – soliști, grupuri vocale și coruri;
  • Folclor – soliști, grupuri vocale și ansambluri.

Pentru a evolua la spectacolul etapei județene, elevii participă mai întâi la o faza zonală, care se organizează pe grupe de școli. Fiecare zonă promovează participanții care se clasează pe locul I.  În anul școlar 2012/2013, etapa zonală s-a desfășurat în luna mai, în zece centre: patru în municipiul Iași, restul în județ (Pașcani, Hârlău, Tg. Frumos, Raducăneni, Țibănești, Vlădeni).

Prin antrenarea în concurs a tuturor copiilor cu aptitudini muzicale deosebite, indiferent de mediul din care provin, religie, etnie, sex, se promovează egalitatea de șanse. ,,Ritmurile copilăriei” vine în întâmpinarea necesității de a promova talentele muzicale din județ și de a le da participanților ocazia de a evolua pe o scenă, în fața unui public numeros.

Pentru mulți copii, acest concurs reprezintă rampa de lansare spre lumea muzicii, ei participând apoi, așa cum s-a întâmplat, la alte concursuri naționale și internaționale și obținând premii importante. Concursul  încurajează copiii de vârstă școlară mică să abordeze genuri muzicale diferite și dă șansa celor din județ să promoveze folclorul local, contribuind astfel la păstrarea tradițiilor.

Evaluarea concurenților va fi făcută, ca și la edițiile precedente, de specialiști: profesori de educație muzicală, profesori înv. primar, personalități ale culturii locale.

Premianții primesc diplome și premii în obiecte. Toți copiii care evoluează pe scenă primesc daruri – de regulă, dulciuri – aceasta deoarece concursul se vrea a fi, nu numai o competiție, ci și o manifestare menită a-i face pe copii să se bucure, în această Lună a Copilăriei.

Concursul ,,Ritmurile copilăriei” este o sărbătoare a muzicii, a copilăriei, atât pentru artiștii de pe scenă, cât și pentru spectatori – copii și adulți.

INFO

ionghica24.scoli.edu.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: