Concursul de muzica ”Ritmurile copilariei” a ajuns la editia a XI-a

Scoala Gimnazială ,,Ion Ghica” Iasi, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Judetean Iasi si Colegiul de Artă ,,Octav Băncilă”, organizează duminică, 8 iunie 2014, etapa judeteană a Concursului de muzică ,,Ritmurile copilăriei”, editia a XI-a, la care vor participa peste 400 de elevi – solisti si formatii – din judetul Iasi. Manifestarea va avea loc în sala de spectacole a Colegiului de Artă ,,Octav Băncilă”, începând cu ora 9.00.

De peste un deceniu, micile talente din învătământul primar au posibilitatea să evolueze în fata unui public numeros, participând la una din sectiunile concursului:

  • Muzică cultă – solisti, grupuri vocale si coruri;
  • Divertisment  – solisti, grupuri vocale si coruri;
  • Folclor – solisti, grupuri vocale si ansambluri.

Pentru a evolua la spectacolul etapei judetene, elevii participă mai întâi la o faza zonală, care se organizează pe grupe de scoli. Fiecare zonă promovează participantii care se clasează pe locul I. În anul scolar 2013/2014, etapa zonală s-a desfăsurat în luna mai, în cinci centre: două în municipiul Iasi  (Școala Gimnazială ,,Ion Ghica”, Scoala Gimnazială ,,Ionel Teodoreanu”), restul în judet (Liceul ,,Miron Costin” Pascani, Școala Gimnazială ,,Petru Rares” Hârlău, Școala Gimnazială ,,Garabet Ibrăileanu” Tg. Frumos).

La etapa judeteană, evaluarea concurentilor va fi făcută, ca si la editiile precedente, de specialisti: inspectori de specialitate, profesori de educatie muzicală, profesori învătământ primar, personalităti ale culturii locale.

Premiantii vor fi recompensati cu  diplome si premii în obiecte. De asemenea, se va acorda trofeul ,,Ritmurile copilăriei”. Toti participantii vor primi dulciuri, aceasta deoarece concursul se vrea a fi, nu numai o competitie, o sărbătoare a muzicii, ci si o manifestare menită a-i face pe cei mici să se bucure, în această lună a copiilor.

INFO

ionghica24.scoli.edu.ro/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: